Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Να αυξηθεί άμεσα ο Μισθός των φαντάρων-Δείτε τι ισχύει στην Κύπρο

Την Κύπρο δεν τι λες και πλούσιο κράτος.
Δείτε όμως τι ισχύει για τους φαντάρους σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα. 
Ο μηνιαίος μισθός στην Εθνική Φρουρά για όσους υπηρετούν θητεία είναι: 
Κληρωτοί στρατιώτες €157,23 
Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί €235 
Παιδί πολύτεκνης οικογένειας €199,95 
Παιδί πενταμελούς οικογένειας €179,44 
Παιδιά πολύτεκνων ή πενταμελών οικογενειών έχουν επιπρόσθετα χορηγήματα €40 ή €50, ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση.

Αυτά ισχύουν στην Κύπρο.
Στην Ελλάδα πρόσφατα ο Υπουργός Άμυνας Παναγιωτόπουλος έχει φορτώσει το τεράστιο κόστος της Υποχρεωτικής Στρατιωτικής στους ίδιους τους συνφάνταρους και τις λαϊκές οικογένειες.
Ένα κόστος που υπολογίζεται στα 5000 με 6000 ευρώ.
Πρόσφατα ο ΥΕΘΑ Παγιωτόπουλος απαντώντας σε Κοινοβουλευτική Ερώτηση  ερώτηση για το τι πρόκειται να κάνει για το μισθό ξεφτίλα των 8,7 ευρώ μηνιαίως, εξέφρασε την λύπη του και πέταξε το μπαλάκι στον Σταϊκούρα, αρνούμενος να πάρει την ευθύνη για την απόρριψη της πρότασης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ να  αυξηθεί ο μισθός του κάθε συνφάνταρου στο ύψος του Βασικού Μισθού.
Εμείς συνεχίζουμε να διεκδικούμε.
Καλούμε τους συνφάνταρους και τους γονείς, την νεολαία και τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό μας.  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

1 σχόλιο:

  1. Για πολυτεκνους ξερω περνουν τα μισα απο την κυπρο,ο δοκιμος περνει αρκετα κοντα στα 700 που ειναι μαζι με τα παραμεθωριο.Καλα θα ητανε να εδιναν στα παιδια κατι ,γιατι οπως θυμαμαι απο την δικια μου θητεια εδινες πολλα λεφτα αλλα και ετρωγα της οικονομιες που ειχα κανει απο την δουλεια,Δυσκολα χρονια τοτε αλλα και τωρα ,γιατι μεν θα ειναι ποιο χαλαρα δεν υπαρχουν ασκησεις που να βγαινεις εξω για μηνα να εισαι σε λασπι και οταν βρεχει τωρα ειναι ποιο λιγες ημερες και ποιο χαλαρα σχεδον.Η ατομικη καθαριοτητα ειναι υπευθυνος ο καθενας απο μονος του

    ΑπάντησηΔιαγραφή