Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Άλλη μια συνεκπαίδευση αεροσκαφών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με μαχητικά του αεροπλανοφόρου «USS George H. W. Bush»


EUROKINISSI
Άλλη μια Συνεκπαίδευση μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας έγινε την Τετάρτη 07/09 με μαχητικά του αεροπλανοφόρου «USS George H. W. Bush» των ΗΠΑ, στην ευρύτερη περιοχή δυτικά της Πελοποννήσου.
Μια συνεκπαίδευση που έστειλε μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες.
Καταρχήν αποδεικνύεται ξανά ο βαθμός πρόσδεσης του ελληνικού αστικού κράτους με τους ιμπεριαλιστικούς επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Σε δεύτερο επίπεδο οι ΗΠΑ με την αυξημένη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή αποκαλύπτουν ότι παίζουν τον πρώτο ρόλο στη Μεσόγειο και είναι αποφασισμένες να σφραγίσουν τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα.
Αυτό είναι μια παράμετρος που πρέπει να συνυπολογιστεί στην νέα έξαρση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού. 
Μια έξαρση όμως που εκδηλώνεται με φραστικές εμπρηστικές δηλώσεις, σαφώς τμήμα του ευρύτερου πολέμου προπαγάνδας με εσωτερικό και εξωτερικό ακροατήριο, αλλά ποιοτικά διαφέρει από την προβολή Πολεμικής Ισχύος του 2020....
Και όλα αυτά συμβαίνουν καθώς η περιοχή αναβαθμίζεται στρατηγικά λόγω του Πολέμου στην Ουκρανία, της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, και των διεργασιών στον τομέα της ενέργειας. 

Η συνεκπαίδευση αφορούσε αντικείμενα εκπαίδευσης μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών. Όπως αναφέρεται από το ΓΕΕΘΑ, «πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ, συμβάλλοντας στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο».

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου