Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Λήμνος: Διοικητής έχει τζιπάκι με σοφέρ στέλεχος για να πηγαινοέρχεται σε φροντιστήρια, γυμναστήριο και Σούπερ Μάρκετ! Αλλά οι φαντάροι των 8,7 ευρώ πληρώνουν ΤΑΧΙ στην Έξοδο

Που θα πάει αυτή η κατάσταση στον Στρατό.
Ο κάθε Αξιωματικός κάνει ότι γουστάρει, Αυθαιρετεί και απολαμβάνει προκλητικά προνόμια.
Από τη μια μεριά οι Διοικητές κάνουν περικοπές στα κονδύλια που αφορούν τους φαντάρους με πρόσχημα την Ακρίβεια -προσφέροντας αυτό το άθλιο φαγητό που μας δίνουν- και από την άλλη μεριά προχωρούν σε τόσο μεγάλα έξοδα για να εξυπηρετήσουν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους.
Και όταν διατυπωθεί το όποιο παράπονο οι απαντήσεις είναι ακόμη πιο προκλητικές...
Απειλές για να κλείσουν στόματα...
Και όταν η Τρομοκρατία δεν φέρει το ποθεινό αποτέλεσμα, τότε θα ακουστεί το άλλο εμετικό επιχείρημα:
"ξέρεις ποιον έχω Βύσμα Εγώ;"
Στην ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ υποστηρίζετε ότι συγκεκριμένος Διοικητής στην Λήμνο, έχοντας οδηγό στέλεχος, χρησιμοποιεί το υπηρεσιακό όχημα για την μεταφορά του ίδιου και της οικογένειας του σε φροντιστήρια, δραστηριότητες όπως Σούπερ Μάρκετ, αλλά ακόμα και τον ίδιο σε γυμναστήριο κατά τις απογευματινές ώρες!!
Δηλαδή σε μη εργάσιμες ώρες και μέρες, σε δραστηριότητες που δεν έχουν καμιά σχέση με την Υπηρεσία!!!

Το ΓΕΣ επιβεβαιώνει αυτές τις καταγγελίες;
Ο Ταξίαρχος στην Λήμνο και ο Στρατηγός της ΑΣΔΕΝ τα γνωρίζουν όλα αυτά;
Τι θα πράξουν όμως μετά την καταγγελία;
Θα κάνουν έρευνα; Θα πάρουν μέτρα;
Την ίδια ώρα που συμβαίνουν αυτά από τους Αξιωματικούς, οι Διοικητές σε πολλές μονάδες δεν βάζουν υπηρεσιακό όχημα για να μετακινήσουν δωρεάν τους Εξοδούχους συναδέλφους και τους αναγκάζουν να πληρώνουν δεκάδες ευρώ σε ΚΤΕΛ και ΤΑΧΙ.
Ουσιαστικά, ο Στρατός για μια ακόμη φορά συμβάλλει στην οικονομική εκμετάλλευση των συνφάνταρων εξυπηρετώντας τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους.
Στηρίξτε την αγωνιστική προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ γα να αυξηθεί ο Μισθός μας και να αναλάβει το Υπουργείο Άμυνας το κόστος μετακίνησης.

Δίκτυο Σπάρτακος: Να αυξηθεί στο ύψος του Βασικού ο μισθός-κοροϊδία των φαντάρων
Να αυξηθεί ο μισθός του κάθε φαντάρου στο ύψος του Βασικού Μισθού, να εγγράφονται οι στρατεύσιμοι στο Ταμείο Ανεργίας αμέσως μετά την απόλυσή τους από τον στρατό, να αναγνωρίζονται τα ένσημα για τους μήνες της θητείας και να αναλαμβάνει το υπουργείο το κόστος μετακίνησης σε εξόδους και άδειες, ζητά το Δίκτυο Ελεύθερών Φαντάρων Σπάρτακος με πρόταση-ψήφισμα που ανάρτησε χθες στην ιστοσελίδα του ώστε να πάψει η «εξευτελιστική» αμοιβή των μόλις 8,7 ευρώ το μήνα.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δαπανά 65 δισ. ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων στρατιωτικών, δίνει το 2,4% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, οργανώνει πανάκριβες διεθνείς ασκήσεις (ΗΝΙΟΧΟΣ 2022) πρόβα τζενεράλε για ιμπεριαλιστικούς πολέμους ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ελληνικού αστικού κράτους ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη και παράλληλα να επωφεληθεί το ελληνικό κεφάλαιο από τις «ευκαιρίες» που μπορεί να παρουσιαστούν. Από την άλλη μεριά αντιμετωπίζουν τους φαντάρους ως αναλώσιμους, βαθαίνουν την οικονομική και εργασιακή μας εκμετάλλευση, που πολύ συχνά οδηγεί σε ατυχήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του το Δίκτυο όπου επισημαίνει ότι μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν αυξηθεί τα εισιτήρια για τα πλοία τα αεροπλάνα, τα λεωφορεία ΚΤΕΛ και τα κόμιστρα ταξί.


Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση στον ακόλουθο σύνδεσμο:


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com
  

3 σχόλια:

  1. Βασικά απαγορεύεται,δηλαδή απαγορεύεται να έχει προσωπικό στρατιωτικό όχημα για μεταφορά από σπίτι και αντίστροφα.Υπαρχη διαταγή για αυτό το πράγμα απλά όλοι η αξιωματική δεν δίνουν σημασία,εκτός εάν έχεις λεφτά να το πας δικαστικά που και εκεί θα γράψουν τα δικά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαγορεύεται ακόμα και για δκτη η μεταφορά του από σπίτι στην δουλειά και το αντίστροφο αλλά μόνο για υπηρεσιακά θέματα είναι κανόνας αυτός αλλά δεν δίνουν σημασία στην κατανάλωση πετρελαίου και εκτός από αυτό καίνε η δική τους λέβητες,λες και δεν υπάρχει αύριο το χειμώνα,ενώ όλοι η υπόλοιπη θέλουμε σχεδόν 800€ για να γεμίσουμε δεξαμενή σε ξενω σπίτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν τηρούνται η νόμοι εδώ και χρόνια και υπάρχει χαρτί που για κάποιο λόγο η έχουν τόσο χοντρό βύσμα; Η τους καλύπτουν καλά η υπόλοιπη για την μεταφορά από σπίτι για δουλειά και το αντίστροφο απαγορεύεται με όχημα υπηρεσίες αλλά κανένα νησί δεν το τηρούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή