Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Τα καθεστώτα Μητσοτάκη-Ερντογάν εργαλειοποιούν και δολοφονούν τους πρόσφυγες

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από την πρώτη στιγμή πήρε θέση για τα πολύνεκρα ναυάγια σε Λέσβο-Κύθηρα που προκάλεσαν δεκάδες νεκρούς πρόσφυγες.

Όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι με την καθοριστική συμβολή των δημοσιογράφων, και τα δύο αστικά κράτη "κάνουν το άσπρο -μαύρο" προκειμένου να αποκρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για τις μαζικές δολοφονίες προσφύγων και να ξετυλίξουν την επιθετική τους πολιτική στο Αιγαίο εργαλειοποιώντας το Προσφυγικό ζήτημα.
Το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν καταγγέλλει συνεχώς το ελληνικό κράτος για τις Επαναπροωθήσεις που κάνει, επιχειρεί να εμφανιστεί ως Προστάτης των μουσουλμάνων προσφύγων που πνίγονται στο Αιγαίο και πάνω στα πτώματα των προσφύγων χαράζεται ο δρόμος των τουρκικών διεκδικήσεων.
Για να γίνουμε περισσότερο σαφείς.
Ο Ερντογάν αποκρύπτει τις Επαναπροωθήσεις που κάνει και η Τουρκία.
Ξεχνά, ότι οι πρόσφυγες πέρα από τη θρησκευτική ταυτότητα έχουν και εθνική.
Οι πρόσφυγες που πνίγονται είναι Αφρικανοί, Κούρδοι, Σύριοι, Αφγανοί, Παλαιστίνιοι (ενώ το καθεστώς της Τουρκίας τους γυρνά την πλάτη και επιθυμεί βελτίωση των σχέσεων με τον κατακτητή Ισραήλ).
Προέρχονται δηλαδή από χώρες που εισβάλει ο Τουρκικός Στρατό είτε με την σημαία της ημισελίνου είτε του ΝΑΤΟ για να υπερασπιστεί το Νεοοθωμανισμό και συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.   
Ξεχνά ο Ερντογάν τα Στρατόπεδα Προσφύγων και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν, ότι είναι υπό την κυριαρχία μαφιόζων που συνεργάζονται με τα τουρκικά βιομηχανικά σκλαβοπάζαρα, ότι οι πρόσφυγες θέλουν όσο οτιδήποτε άλλο να φύγουν από την Τουρκία που τους εκμεταλλεύεται και καταπιέζει. Για αυτό καταλήγουν να πέσουν στα δίκτυα των δουλεμπόρων.
Το καθεστώς Ερντογάν που εργαλειοποίησε το Προσφυγικό με τα γνωστά τραγικά γεγονότα στον Έβρο το 2020, τώρα ξεδιπλώνει την πολιτική των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο με την φόρμουλα της έρευνας-διάσωσης!
Τι λέει στην διεθνή κοινότητα, φορώντας τον μανδύα του Διεθνούς Δικαίου;
Αφού το ελληνικό αστικό κράτος δεν μπορεί ή δεν θέλει να σώσει τους μουσουλμάνους πρόσφυγες, ας το αναλάβει το Τουρκικό κράτος.
Είναι άλλος ένας δρόμος για να τεθεί το ζήτημα της μοιρασιάς τους Αιγαίου στην μέση!

Και τι κάνει όμως "η φτωχή πλην τίμια Ελλάς";  
Η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει ακριβώς τα ίδια.
Η φόρμουλα της έρευνας -διάσωσης επιλέχθηκε αρχικά από τα αστικά κράτη Ελλάδας-Κύπρου που υπέγραψαν μεταξύ τους σχετική συμφωνία, για να νομιμοποιήσουν την διεκδίκηση ενοποίησης της ΑΟΖ τους (με βάση ότι το Καστελόριζο έχει υφαλοκρηπίδα και μάλιστα πλήρη), αποκλείοντας την Τουρκία από την μοιρασιά της Ανατολικής Μεσογείου.
Ορθώνει Τείχη του Αίσχους στον Έβρο απαγορεύοντας κάθε ασφαλή χερσαία διάβαση στους πρόσφυγες και τους σπρώχνει να επιλέξουν θαλάσσιες διαδρομές των αδίστακτων δουλεμπόρων.
Υπεραμύνεται λοιπόν της Ευρώπης Φρούριο με την ολοένα πιο ενισχυμένη ακροδεξιά και προσδοκά πολιτικά οφέλη.
Αφενός, παρουσιάζει τα ελληνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά απαιτώντας την υποστήριξη της ΕΕ έναντι της Τουρκίας.
Και διεκδικεί γεωπολιτική και στρατηγική αναβάθμιση στο πλαίσιο των σχεδιασμών των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Οι Επαναπροωθήσεις αποτελούν την αιχμή του δόρατος της αντιπροσφυγικής κυβερνητικής πολιτικής που έχει υιοθετήσει όλη την δολοφονική αντζέντα των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής (να τους κλείνουμε φυλακή, να τους δολοφονούμε και ξυλοφορτώνουμε στα σύνορα ώστε να περάσει το μήνυμα ότι τους περιμένει Κόλαση στην Ελλάδα!). 
Φυσικά οι πρόσφυγες δεν έρχονται για να μείνουν στην Ελλάδα αλλά την θεωρούν πέρασμα για την Ευρώπη, ενώ προέρχονται από χώρες που πολέμησε και σχεδιάζει να πολεμήσει ο ελληνικός στρατός, είτε με την γαλανόλευκη στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών είτε με την σημαία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Τέλος, στις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, το Ελληνικό αστικό κράτος απαντά με τη διατήρηση του αδιευκρίνιστου καθεστώτος όσον αφορά τον καθορισμό χωρικών υδάτων, υπεραμύνεται του απαράδεκτου καθεστώτος των 10 ν.μ. στα εναέρια σύνορα. 
Το Αιγαίο ως "ελληνική λίμνη" απάντηση στο τουρκικό επιθετικό δόγμα της "Γαλάζιας Πατρίδας".

Και η Ευρωπαϊκή Ένωση τι κάνει;
Θλίβεται για τους νεκρούς πρόσφυγες, "καταδικάζει" τις Επαναπροωθήσεις αλλά πληρώνει το καθεστώς Ερντογάν για να κρατά εκατομμύρια πρόσφυγες στην Τουρκία χαρακτηρίζοντας την "Ασφαλή χώρα" -αν είναι δυνατόν!
Χρηματοδοτεί το ελληνικό κράτος και στηρίζει πολιτικά το ελληνικό κράτος για να μην φτάσουν οι πρόσφυγες στις ευρωπαϊκές χώρες. Αυτά τα μέτρα καταστολής λιώνουν και ταπεινώνουν τους πρόσφυγες ώστε να εργαστούν τελικά ως σκλάβοι στα εργοστάσια Ιταλίας, Γερμανίας, Γαλλίας και όπου αλλού. 

Όμως, τα αστικά καθεστώτα Ερντογάν-Μητσοτάκη δεν επιτίθενται μόνο στους πρόσφυγες.
Εφαρμόζοντας τα σύγχρονα κρατικά δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας που ενοποιούν εσωτερικό και εξωτερικό εχθρό, διαμονοποιούν τις αντιρατσιστικές οργανώσεις και τα κοινωνικά κινήματα, παρουσιάζοντας τα ως πράκτορες!
Τέλος, και τα δύο καθεστώτα, ανεβάζουν τους τόνους και πολλαπλασιάζουν τις φραστικές επιθέσεις  προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους λαούς από τα καυτά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που τους προκαλούν.
Στις απίστευτες και εξίσου γραφικές επιθέσεις του Ερντογάν και των Τούρκων δημοσιογράφων-καθηγητών-στρατιωτικών, απαντούν πλέον με ανάλογο  άθλιο στυλ ο Μητσοτάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Οικονόμου, οι Έλληνες καραβανάδες, δημοσιογράφοι, πράκτορες και καθηγητές.
Ερντογάν και Μητσοτάκης Χρειάζονται ο ένας τον άλλο.
Και δύο θεωρούν Εχθρό τους τον λαό σε Ελλάδα και Τουρκία.
Αυτόν πρέπει πρώτα απ΄όλα να αποπροσανατολίσουν, χειραγωγήσουν εθνικιστικά για να μην χάσουν τις εκλογές και τέλος, για να τον στείλουν στα πολεμικά σφαγεία για να συμφέροντα τους.

Εμείς καταγγέλλουμε δημόσια την εγκληματική αυτή αντιπροσφυγική πολιτική.
Απαιτούμε να γίνουν σεβαστά όλα τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών.
Όμως το Προσφυγικό ζήτημα -πέρα από την αυτοτέλεια του-συνδέεται με το σύνολο της επιθετικής και επεκτατικής πολιτικής των δύο κρατών.
 Υπάρχει άμεση ανάγκη παρέμβαση του Αντιπολεμικού Κινήματος.
Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης Κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό.
Δεν θα Σκοτώσουμε και Δεν θα Σκοτωθούμε Έλληνες και Τούρκοι Φαντάροι για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα που αρπάζουν TOTAL, EXXON MOBIL, Έλληνες και Τούρκοι επιχειρηματίες, για τον έλεγχο των θαλάσσιων περασμάτων και των εναέριων διαδρομών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Μαζί πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, την πολεμοκαπηλεία και τον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό των αρχουσών τάξεων, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Απαιτούμε να Σταματήσει η εμπλοκή-συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον πόλεμο στην Ουκρανία. Είμαστε ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστές και καλούμε τον λαό μας σε αποφασιστικούς αγώνες για την απεμπλοκή του ελληνικού αστικού κράτους από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. 
Ο λαός, που υφίστανται με δραματικό τρόπο τις συνέπειες του πολέμου, ανησυχεί και εναντιώνεται, δηλώνει την Καταδίκη και Άρνηση του στον πόλεμο που διεξάγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΝΔ εναντίον της Ρωσίας του Πούτιν. 
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου