Η φωτογραφία των ξεγυμνωνένων μεταναστών στον Εβρο και τα σχετικά ρεπορτάζ λογοκρίθηκαν (!) σαν “σεξιστικού περιεχομένου” (!) από το facebook..
Η φωτογραφία από διάσωση 92 παράνομων μεταναστών την Παρασκευή στον Έβρο αποτυπωνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την απάνθρωπη εργαλειοποίηση της ανθρώπινης δυστυχίας από την Τουρκία, φαίνεται ότι ενόχλησε το Facebook. Ο λόγος; Η φωτογραφία των ξεγυμνωνένων μεταναστώνκαι τα σχετικά ρεπορτάζ λογοκρίθηκαν (!) σαν “σεξιστικού περιεχομένου” (!)και επιβλήθηκαν ποινές σε χρήστες που ανάρτησαν τα ρεπορτάζ. Όπως επισημαίνει ο Νίκος Μπογιόπουλος, οι διαχειριστές του δικτύου έφτασαν μάλιστα και στο σημείο να αναφέρουν ότι ο 902.gr δεν είναι… αξιόπιστος επειδή ακριβώς έφερε στο φως το έγκλημα κατά των μεταναστών καλώντας τους χρήστες να τον αποφεύγουν!
Ανάλογες “ποινές” επιβλήθηκαν και στον Ημεροδρόμο καθώς και στους διαχειριστές της σελίδας μας λόγω του ίδιου λόγου:
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής διαδικτύωσης, προχωρά σε μια τέτοια κίνηση. Και το 2016 είχε λογοκρίνει, τη διάσημη φωτογραφία από τον πόλεμο του Βιετνάμ, στην οποία απεικονίζεται ένα κοριτσάκι με εγκαύματα από αμερικανική ναπάλμ να τρέχει γυμνό μαζί με άλλα παιδιά.
Η ιστορική φωτογραφία του βιετναμέζου φωτογράφου Nick Ut Cong Huynh που εργαζόταν για το Associated Press τραβήχθηκε το 1972 και έχει κερδίσει βραβείο Πούλιντζερ. Παράλληλα, είναι συνδεδεμένη με την παγκόσμια ιστορία του 20ου αιώνα. Ύστερα από την παγκόσμια κατακραυγή και την επιστολή της νορβηγικής εφημερίδας Aftenposten, προς τον Μαρκ Ζούκεμπεργκ για «κατάχρηση εξουσίας», η εταιρία ανέκρουσε πρύμναν λέγοντας ότι το επιτρέπει λόγω της ιστορικότητάς της φωτογραφίας. Και το 2018 το Facebook διέγραφε τις αναρτήσεις αναγνωστών που είχαν προσπαθήσει να αναδημοσιεύσουν στα προφίλ τους το άρθρο των New York Times σχετικά με τις πολεμικές συγκρούσεις και την πείνα στην Υεμένη.Αιτία φαίνεται πως ήταν μια συγκλονιστική φωτογραφία ενός αποστεωμένου παιδιού που λιμοκτονεί.
Το αποκορύφωμα ήταν όταν το Facebook, είχε λογοκρίνει του βραβευμένου με Πούλιτζερ φωτορεπόρτερ, Γιάννη Μπεχράκη, μια από τις φωτογραφία τ, η οποία έγραψε τη δική της ιστορία, είναι αυτή με μια μητέρα από τη Σομαλία που δίνει νερό από ένα μπιτόνι στο σκελετωμένο της παιδί
Αλήθεια, τύποι όπως τα Ellinika Hoaxes που συνεργάζονται με το facebook δεν ξέρουν τίποτα για την αθλιότητα;
ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου