Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εκπαιδεύει τον Ουκρανικό Στρατό: μεγαλώνει η άμεση εμπλοκή στον πόλεμο του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού-συμμετοχή και Ελλήνων Στρατιωτικών

Φώτο Αρχείου / Συνεκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας και Ουκρανίας στο ΝΑΤΟικό «Σχολείο Σχεδίασης Ειδικών Επιχειρήσεων» (Special Operations Task Groups Staff/ Planning Course – SOTG/Planning Course) Πηγή: ΓΕΕΘΑ
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έγκαιρα είχε περιγράψει τους πολεμικούς σχεδιασμούς της ΕΕ, που πέρα από την παροχή πολεμικού οπλισμού στην Ουκρανία αξίας άνω των 20 δισ. ευρώ το εννιάμηνο του πολέμου, μετά την επί της ουσίας στήριξη των πολεμικών επιχειρήσεων, με την παροχή πληροφοριών για ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους, μετά την επιβολή οικονομικών και διπλωματικών κυρώσεων στη Ρωσία, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, αναλαμβάνει και την εκπαίδευση του Ουκρανικού στρατού.
Την εκπαίδευση έως και 15.000 Ουκρανών στρατιωτών είχε αποκαλύψει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο επικαλείται πηγές προσκείμενες στην Ε.Ε.
Έχει εκπονηθεί σχέδιο, βάσει του οποίου η Πολωνία θα λάβει κονδύλια από την Ε.Ε. για να δημιουργήσει την έδρα του προγράμματος, ορισμένα μέρη του οποίου θα υλοποιηθούν σε άλλες χώρες.
Επίσης, έγινε γνωστό ότι η Γερμανία σχεδιάζει να προσφέρει στρατιωτική εκπαίδευση σε ένα κέντρο προσομοίωσης μάχης. Στη Γερμανία θα εκπαιδευτούν επίσης, Ουκρανοί μηχανικοί, γιατροί και άλλοι ειδικοί.
Την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών είχε αναγγείλει τον Αύγουστο ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ενώ η Δανία έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει ένα βρετανικής έμπνευσης εκπαιδευτικό πρόγραμμα για 130 στρατιώτες.

Τελικά στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφασίστηκε να εκπαιδεύσει η ΕΕ 15.000 Ουκρανούς στρατιώτες που θα αναπτυχθούν στο μέτωπο.
Μάλιστα, στους εκπαιδευτές θα συμμετέχουν και Έλληνες στρατιωτικοί, διευρύνοντας την εμπλοκή του ελληνικού στρατού στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. 
Η εκπαίδευση των Ουκρανών θα γίνεται στη Γερμανία και στην Πολωνία, ενώ Γαλλία και Ισπανία θα φιλοξενήσουν κοινές ασκήσεις με τον ουκρανικό στρατό.
Οι αποφάσεις ακόμη μεγαλύτερης πολεμικής εμπλοκής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που φέρει τεράστια ευθύνη για το ξέσπασμα της πολεμικής κρίσης στην Ουκρανία, βρίσκονται απέναντι στους λαούς της Ευρώπης που ζητούν Ειρήνη και βυθίζονται στην φτώχεια και ανέχεια λόγω της σοβαρής ανόδου του πληθωρισμού και της ακρίβειας.
Ενώ ακόμη και η Γερμανία μιλά για περιορισμό στην κυκλοφορία του χρήματος και του ρεύματος, δεν κάνει καμιά περικοπή στην χορήγηση οπλισμού στην Ουκρανία και στον επανεξοπλισμό του γερμανικού στρατού, εξυπηρετώντας τους επιθετικούς σχεδιασμούς του κεφαλαίου, προκαλώντας τεράστια κέρδη στις πολεμικές βιομηχανίες.
Το Αντιπολεμικό κίνημα, σε Ελλάδα και Ευρώπη πρέπει να συγκρουστεί με αυτά τα αστικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Η ΕΕ δεν έχει καμιά σχέση με την Ειρήνη και την Ευημερία, όπως προπαγανδίζουν.
Σημαίνει πόλεμο και επεμβάσεις, καταστολή, εκμετάλλευση και καταπίεση.
Πρέπει να την Ανατρέψουμε.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου