Σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις των συνφάνταρων σαρώνει η Ακρίβεια και στα στρατόπεδα της Αλεξανδρούπολης.
Έχουν ανέβει η τιμή σε όλα.
Στον καφέ.
Στο νερό.
Στην τυρόπιτα που πλέον πουλιέται 1,2 ευρώ από 1 ευρώ.
Το επιπλέον ζήτημα που τίθεται είναι το εξής:
αφού στον Έβρο υπάρχει πιο χαμηλός ΦΠΑ, άρα οι προμηθευτές πουλούν στα στρατόπεδα πιο φθηνά, γιατί οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 20%;
Θυμίζουμε αντίστοιχη πρόσφατη καταγγελία μας:
23η Ταξιαρχία: Κέρδη για Στρατό από τις αυξήσεις των τιμών στο ΚΨΜ-Εκμεταλλεύονται τους φαντάρους που αμείβουν 8,7 ευρώ!
Αλήθεια, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ το παίζουν αδιάφοροι και δεν ικανοποιούν το δίκαιο αίτημα των φαντάρων για αύξηση του Μισθού τους στο ύψος του βασικού μισθού;
Αφού δεν έδωσαν καμιά αύξηση και διατηρούν το μισθό Ξεφτίλα των 8,7 ευρώ, πως τολμούν και αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων που πουλούν στα ΚΨΜ κατά 20-30%;
Χαρακτηριστικό παράδειγμα όσα συμβαίνουν και στην 23η Ταξιαρχία.
Εκεί επίσης έχουν αυξήσει τις τιμές.
Το κρουασάν από 0,8 ευρώ πήγε στο 1 ευρώ.
Ο καφές πουλιέται πλέον 0,8
Αυξήσεις έχουμε και στις σφολιάτες, αλλά και στα υπόλοιπα είδη που πουλά το ΚΨΜ.
Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτεί το ΚΨΜ να πουλά τα διάφορα προϊόντα σε τιμές κόστους.
Να προσφέρεται ένας καφές-μπουκάλι νερό-σάντουιτς δωρεάν στους συναδέλφους.
Να υπάρχουν Ταμειακές μηχανές σε όλα τα ΚΨΜ και να κόβονται αποδείξεις.
Καλούμε τους συνφάνταρους να δώσουμε μαζί αυτόν τον αγώνα.
Τους καλούμε να βγουν Παραπονούμενοι στην Αναφορά και να ζητήσουν Ακρόαση από Διοικητή, Ταξίαρχο, Στρατηγό ώστε να υλοποιηθούν αυτά τα αιτήματα.
Τους καλούμε να μας στέλνουν άμεσα τις καταγγελίες τους.
Η Δημοσιότητα αναγκάζει τα Επιτελεία να παρέμβουν και να λάβουν μέτρα.
Το μεγάλο όμως ζήτημα συνάδελφοι είναι να μπει ένα τέλος στον μισθό κοροϊδία των 8,7 ευρώ!
▸Εδώ και τώρα να αυξηθεί ο εξευτελιστικός μισθός των φαντάρων στο ύψος του βασικού.
Το Δίκτυο «Σπάρτακος» λαμβάνει μεγάλη αγωνιστική πρωτοβουλία, μέσα και έξω από τον στρατό, ενάντια στην οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση των συνφάνταρων.
Το κράτος δίνει τον εξευτελιστικό μισθό των 8,7 ευρώ τον μήνα στους στρατιώτες. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική για τις λαϊκές οικογένειες επειδή διανύουμε περίοδο έντονης ακρίβειας. Απ’ την αρχή της θητείας του ένας στρατιώτης καλείται να πληρώσει μια σειρά από δυσβάσταχτα ποσά είτε για να καλύψει τις φοβερές ελλείψεις που δημιουργεί η θητεία (μια ματιά στον κατάλογο του ρουχισμού αρκεί) αλλά και διότι δεν δίνεται δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης στους φαντάρους που πηγαίνουν στα σπίτια τους.
Το κόστος ειδικότερα των ακτοπλοϊκών ανεβαίνει μαζί με τις τιμές των καυσίμων. Ήδη απ’ τις αρχές του πολέμου στην Ουκρανία είναι 10-12% αυξημένα, ενώ και πιο πριν είχαν αυξηθεί κατά 12-15%. Επίσης πανάκριβα είναι τα αεροπορικά εισιτήρια, ενώ ο στρατιώτης υποχρεώνεται να καταβάλει πολλά ευρώ σε ταξί και ΚΤΕΛ γιατί ο στρατός αρνείται να βάλει κίνηση στρατιωτικών οχημάτων. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ένας στρατιώτης καλείται να μετακινηθεί υποχρεωτικά οχτώ φορές μόνο για τις υποχρεωτικές άδειες.
Η σύγκριση δε του «μισθού» των 8,7 ευρώ με άλλες χώρες της Ευρώπης που διατηρούν σύστημα υποχρεωτικής θητείας είναι αποκαλυπτική, καθώς οι αμοιβές είναι πολλαπλάσιες παντού. Αναφέρουμε, λοιπόν: Στην Φινλανδία από 5,20 έως 12,90 ευρώ τη μέρα. Στην Ελβετία 25 φράγκα την ημέρα (περίπου 25 ευρώ) συν 20 φράγκα την ημέρα για κάθε παιδί. Στην Σουηδία 2.500 δολάρια μηνιαίως. Στο Ισραήλ 410 με 451 δολάρια. Στην Κύπρος 250 ευρώ.
Η κυβέρνηση δαπανά 65 δισ. ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων στρατιωτικών, δίνει το 2,4% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, οργανώνει πανάκριβες διεθνείς ασκήσεις («Ηνίοχος 2022») πρόβα τζενεράλε για ιμπεριαλιστικούς πολέμους ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ελληνικού αστικού κράτους ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη.
Από την άλλη μεριά αντιμετωπίζει τους φαντάρους ως αναλώσιμους, βαθαίνει την οικονομική και εργασιακή μας εκμετάλλευση, που πολύ συχνά οδηγεί σε ατυχήματα αφού οι στρατιώτες πολλές φορές δουλεύουν σαν εργάτες χωρίς τα κατάλληλα μέσα προστασίας. Δίνει ελάχιστο φαγητό για να ψωνίζουμε από το ΚΨΜ και με τα κέρδη ο στρατός αγοράζει γραφική ύλη, συντηρεί μονάδες και οχήματα.
Εμείς απαιτούμε να αυξηθεί ο μισθός του κάθε φαντάρου στο ύψος του βασικού. Να εγγραφόμαστε στο ταμείο ανεργίας αμέσως μετά την απόλυση μας από τον στρατό και να λαμβάνουμε το αντίστοιχο επίδομα. Να μας αναγνωρίζονται όλα τα ένσημα για τους 9 ή 12 μήνες της στρατιωτικής θητείας. Το υπουργείο Άμυνας να αναλάβει το κόστος μετακίνησης σε εξόδους και άδειες.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου