Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-526 Μ/Κ ΠΖ, 174 ΜΕΑ/ΑΠ, 138 ΠΒ, Φυλάκιο ΠΑΛΑΓΙΑΣ, στρατόπεδο "Ζήση": Απαράδεκτη Κερδοσκοπία του Στρατού εις βάρος των φαντάρων

Το κάλεσμα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΆΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προς φαντάρους που αποσκοπεί στο να αναδείξουμε τις δραματικές συνέπειες της Ακρίβειας, εξαιτίας του πολέμου, της ταύτισης της κυβέρνησης Μητσοτάκη-ΝΔ με τις ΗΠΑ και των κερδοσκοπικών σχεδιασμών Ελλήνων επιχειρηματιών αλλά και ξένων ομίλων βρήκε μεγάλη απήχηση.
Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε μετά τις ανταποκρίσεις συναδέλφων από μονάδες του Έβρου.
Στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι η ηγεσία του Στρατού, με πρωταγωνιστές Αξιωματικούς, κερδοσκοπεί αδίστακτα και στυγνά εις βάρος των συναδέλφων.
Συνφάνταροι που η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να αμείβει με το μισθό ξεφτίλα των 8,7 ευρώ μηνιαίως.
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα μας καταγγέλλουν οι συνάδελφοι, στα ΚΑΨΑ του 526 Μ/Κ ΠΖ
174 ΜΕΑ/ΑΠ
138 ΠΒ
στρατόπεδο "Ζήση"
και στο Φυλάκιο ΠΑΛΑΓΙΑΣ
Το κρουασάν αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία πουλιέται ένα (1) ευρώ με 1,20 ευρώ. 
Το προμηθεύονται από το πρατήριο του Ελληνικού Στρατού που πουλιέται 0,68 λεπτά.
Δηλαδή, ο κάθε Αξιωματικός μπορεί να το αγοράσει 0,68 λεπτά από το Στρατιωτικό Πρατήριο, αλλά ο Στρατός το πουλά στους φαντάρους σε σχεδόν διπλάσια τιμή!
Κερδοσκοπεί ή όχι ο Στρατός εις βάρος των φαντάρων;
Η δικαιολογία είναι ότι τα έσοδα από ΚΑΨΑ και ΚΨΜ χρησιμοποιούνται για έργα στις μονάδες.
Δηλαδή, το Υπουργείο Άμυνας όχι μόνο δεν αναλαμβάνει την κάλυψη του οικονομικού κόστους της Υποχρεωτικής Στρατιωτικής θητείας, αλλά μετακυλεί το κόστος για την συντήρηση των εγκαταστάσεων και των μεταφορικών μέσων στις πλάτες των φαντάρων!


Εμείς Απαιτούμε τα ΚΨΜ να πουλούν σε τιμές πρατηρίου Ελληνικού Στρατού και ορισμένα είδη να τα προσφέρουν δωρεάν στους φαντάρους.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Συνφάνταροι Αντισταθείτε.
Βγείτε στην Αναφορά Παραπονούμενοι.
Ζητήστε Ακρόαση από Διοικητή, Ταξίαρχο και Στρατηγό.
Το μεγάλο ζήτημα είναι να Μπλοκάρουμε την Εργασιακή και Οικονομική Εκμετάλλευση των συνφάνταρων.
Δίκτυο Σπάρτακος: Να αυξηθεί στο ύψος του Βασικού ο μισθός-κοροϊδία των φαντάρων
Να αυξηθεί ο μισθός του κάθε φαντάρου στο ύψος του Βασικού Μισθού, να εγγράφονται οι στρατεύσιμοι στο Ταμείο Ανεργίας αμέσως μετά την απόλυσή τους από τον στρατό, να αναγνωρίζονται τα ένσημα για τους μήνες της θητείας και να αναλαμβάνει το υπουργείο το κόστος μετακίνησης σε εξόδους και άδειες, ζητά το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος με πρόταση-ψήφισμα που ανάρτησε χθες στην ιστοσελίδα του ώστε να πάψει η «εξευτελιστική» αμοιβή των μόλις 8,7 ευρώ το μήνα.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δαπανά 65 δισ. ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων στρατιωτικών, δίνει το 2,4% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, οργανώνει πανάκριβες διεθνείς ασκήσεις (ΗΝΙΟΧΟΣ 2022) πρόβα τζενεράλε για ιμπεριαλιστικούς πολέμους ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ελληνικού αστικού κράτους ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη και παράλληλα να επωφεληθεί το ελληνικό κεφάλαιο από τις «ευκαιρίες» που μπορεί να παρουσιαστούν. Από την άλλη μεριά αντιμετωπίζουν τους φαντάρους ως αναλώσιμους, βαθαίνουν την οικονομική και εργασιακή μας εκμετάλλευση, που πολύ συχνά οδηγεί σε ατυχήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του το Δίκτυο όπου επισημαίνει ότι μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν αυξηθεί τα εισιτήρια για τα πλοία τα αεροπλάνα, τα λεωφορεία ΚΤΕΛ και τα κόμιστρα ταξί.


Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση στον ακόλουθο σύνδεσμο:


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου