Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Δίκτυο Σπάρτακος: Γυναίκες στην Εθνοφυλακή – Η ΝΔ κάνει πράξη το Ακροδεξιό Μιλιταριστικό όραμα Καμμένου

 The Press Project

Δίκτυο Σπάρτακος: Γυναίκες στην Εθνοφυλακή – Η ΝΔ κάνει πράξη το Ακροδεξιό Μιλιταριστικό όραμα Καμμένου
Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» καλεί το αντιπολεμικό κίνημα, τις γυναικείες οργανώσεις, τα κοινωνικά κινήματα, τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία να αντισταθούν και να μπλοκάρουν την ακραία αυτή Πολεμοκάπηλη Μιλιταριστική κυβερνητική επιλογή.
Μέρος της ανακοίνωσης του Δικτύου Σπάρτακος:
«Η Επιχείρηση Στρατιωτικοποίησης τους λαού μας συνεχίζεται καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ στρώνει το δρόμο για την συμμετοχή των φτωχών γυναικών στην Εθνοφυλακή, με το νέο νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ που κατατέθηκε πρόσφατα στην διαβούλευση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πιάνει το νήμα του πολέμου και της γενικευμένης στρατιωτικής εμπλοκής φτωχών ανδρών και γυναικών με τον στρατό, επιχειρώντας να κάνει πράξη την Ακροδεξιά Μιλιταριστική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και όταν ο πρώην υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος όταν σε αγαστή συνεργασία με τον τότε Αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή είχαν επιχειρήσει να εισάγουν γυναίκες στην Εθνοφυλακή.
Τότε οι Ισχυρές αντιδράσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, των γυναικών οργανώσεων και των κοινωνικών κινημάτων τους είχαν σταματήσει.

Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε για διαβούλευση στη Διαύγεια, περιλαμβάνεται άρθρο με το οποίο αποτελεί Κερκόπορτα για την είσοδο γυναικών.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο 64 αναφέρεται: “Στις Μονάδες Εθνοφυλακής δύναται να υπηρετεί γυναικείο προσωπικό επί εθελοντικής βάσης, το οποίο προέρχεται από την εφεδρεία των Ενόπλων Δυνάμεων και διαμένει μόνιμα στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει η Μονάδα Εθνοφυλακής ή, εφόσον απαιτείται για την πληρέστερη στελέχωσή της, σε όμορη ή μη περιφερειακή ενότητα, υπό την προϋπόθεση ότι ο τόπος διαμονής του απέχει από την έδρα της Μονάδας Εθνοφυλακής μέχρι εκατόν πενήντα (150) χιλιόμετρα, για τον ηπειρωτικό χώρο”»

Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου