Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Γυρνάμε την πλάτη στην Προκήρυξη 2023: Κανένας Νέος να μην δηλώσει για Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η προκήρυξη του διαγωνισμού για την εισαγωγή και κατάταξη σπουδαστών/τριών στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) [Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών Δοκίµων (ΣΝΔ), Ικάρων (ΣΙ)], Στρατιωτικής Σχολής Αξιωµατικών Σωµάτων (ΣΣΑΣ), Αξιωµατικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωµατικών (ΑΣΣΥ) [Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεµικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και Πολεµικής Αεροπορίας (ΣΜΥΑ)], κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 περιλαμβάνοντας οδηγίες για τις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ).
Τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια έχουν αναλάβει να προπαγανδίσουν και να διαδώσουν τον εθνικισμό και μιλιταρισμό.
Κομβική σημασία στην προσπάθεια του αστικού κράτους η προσέλκυση μαθητών στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές.
Εμείς τους λέμε ότι κανένας μαθητής δεν έχει θέση εκεί.
Κανένας να μην γίνει Μισθοφόρος στο κράτος Άμυνας/Ασφάλειας.
Κανένας να μην χρειαστεί να στρέψει τα όπλα του εναντίον του απεργού, του πρόσφυγα και μετανάστη, να μην χρειαστεί να σκοτώσει και να σκοτωθεί για τα συμφέροντα του Λάτση και Βαρδινογιάννη, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

Απέναντι στον Στρατό η Αγωνιστική Στάση των φαντάρων
και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΟΧΙ στην Ατομική Φυγή, στην εργαλειοποίηση του Ι5
και στην εθνικιστική συστράτευση για το Αξιόμαχο!
Κανένας μαθητής να μην γίνει Αστυνομικός και Στρατιωτικός
Η ανάγκη παρέμβασης του Αντιπολεμικού κινήματος, μέσα και Έξω από τον Στρατό είναι πιο αναγκαία από ποτέ καθώς προχωρά η συγκρότηση του Ελληνικού κράτους με πρότυπο το Ισραήλ και η αναβάθμιση του αστικού στρατού. Οι κολοσσιαίοι πολεμικοί εξοπλισμοί, η εμπλοκή στους βρώμικους πολέμους σε Ουκρανία (η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ ήταν μια γενικευμένη πρόβα πολέμου ενάντια στην Ρωσία, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό πηγαίνει Μαύρη Θάλασσα) και Μέση Ανατολή (συμφωνία αποστολής ελληνικών PATRIOT και ελληνικών στρατευμάτων στην Σαουδική Αραβία), τα νέα επεισόδια όξυνσης του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο, η εμπλοκή του Στρατού στην Εσωτερική Ασφάλεια και στην Δίωξη των προσφύγων, απαιτούν την ένταση της προσπάθειας για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής. 
Εμείς Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα. Συγκεκριμένα:

Καλούμε τη μαθήτρια και μαθητή που δίνει τον αγώνα του στις πανελλήνιες εξετάσεις να μην επιλέξει Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές
Να γυρίσει την πλάτη σε αυτές τις επιλογές από το μηχανογραφικό του. Να μην επιλέξει μια θέση στο βαθύ κράτος που μπορεί να εξασφαλίζει μεν μια θέση εργασίας σταθερή, αλλά εξαγοράζει δε τη συνείδηση και τη ζωή του νέου ανθρώπου, για να τον κάνει να σταθεί ενάντια στα κινήματα και τους αγώνες που θα παλέψουν για την κοινωνική απελευθέρωση και την καλύτερη κοινωνία. 
Εμείς καλούμε τα παιδιά να αγωνιστούμε μαζί για τα ζητήματα της εργασίας, για το δικαίωμα όλων στη δουλειά με αξιοπρέπεια, στην πρόνοια και την ασφάλιση ως συλλογικά ταξικά ζητήματα και προκλήσεις της εποχής.

Καλούμε τον νέο και τη νέα που λιώνουν στην ανεργία, που βασανίζονται στη μισθωτή εργασία και την πάλη με το αφεντικό, που αγωνιούν για το μέλλον τους να γυρίσουν την πλάτη στην προκήρυξη των 16.000 μισθοφόρων ΕΠ.ΟΠ η οποία τρέχει. Το ίδιο τους προτρέπουμε και για κάθε προκήρυξη που αφορά σώμα ασφαλείας. 
Να μην στελεχώσουν έναν «νέο στρατό» πιο συντηρητικό, πιο πολεμοχαρή, πιο επιθετικό. 
Να μην στελεχώσουν τις νέες Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που οραματίζονται οι ολιγάρχες για να καταστέλλουν τα κινήματα στην ενδοχώρα, τους μετανάστες στα hotspot και τα σύνορα, ένα στρατό που θα πηγαίνει αποστολές σε χώρες της Αφρικής, που θα φυλά πλατφόρμες φυσικού αερίου και πετρελαίου στο Αιγαίο. 
Αντίθετα να συμβάλλουμε στην Αποτυχία της προκήρυξης που κάνει η ΝΔ για να εξαγοράσει συνειδήσεις να φτιάξει το νέο πελατειακό κράτος με θεμέλια τα σώματα ασφαλείας, την καταστολή και την συντήρηση του παλιού αυτού «γερασμένου κόσμου».

Καλούμε τον νέο που θα κληθεί να υπηρετήσει Υποχρεωτικά την στρατιωτική θητεία να μπει στις μονάδες, τα πλοία, τις μοίρες και να αγωνιστεί. 
Να αγωνιστεί από αντιπολεμική και ταξική σκοπιά. Να απορρίψει τις Ειδικές Δυνάμεις, την ΕΛΔΥΚ, τη Στρατονομία, τη θητεία σαν Δόκιμος, την Προεδρική Φρουρά. 
Να φτιάξει επιτροπές φαντάρων, ναυτών και σμηνιτών παντού. 
Να καταγγείλει το άδικο και το παράλογο στην αναφορά και σε επιστολές του στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. 
Να παλέψει μαζί με το Δίκτυο Σπάρτακος ενάντια στην Αυθαιρεσία, τα καψόνια, το bullying, τον εθνικιστικό-ρατσιστικό-ξενοφοβικό λόγο. 
Να συμμετέχει στο Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στην εργασιακή (φαντάροι που τώρα βγάζουν και Συντάξεις) και οικονομική εκμετάλλευση (8,6 ευρώ είναι ο μισθός του αίσχους που δίνουν στον φαντάρο), στον πόλεμο, το φασισμό, το ΝΑΤΟ και τις βάσεις του θανάτου σε μια Ελλάδα Πολεμικό Ορμητήριο. 
Να αρνηθεί και να δημοσιεύσει την εναντίωσή συμμετοχής του σε ΝΑΤΟικές, σε επιθετικές διακλαδικές ασκήσεις, σε αντεργατικές ασκήσεις καταστολής του πλήθους που διαδηλώνει σε απεργίες, σε αποστολές φρεγατών στο εξωτερικό.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΗΝ ΕΕ, ΤΗΝ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου