Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Το 52% των Ελλήνων πολιτών λέει όχι στην πολιτική της ΕΕ για την Ουκρανία

Σαφή καταδίκη της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και των επιλογών της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη που εξετάζει θετικά το ενδεχόμενο να στείλει ακόμη και τεθωρακισμένα LEOPARD στον Ουκρανικό στρατό, αποτελεί το αποτέλεσμα έρευνας η οποία αποκαλύπτει ότι το 52% των Ελλήνων πολιτών λένε όχι στην πολιτική της ΕΕ για την Ουκρανία.
Αυτό δείχνει έρευνα από το «Ευρωβαρόμετρο» για τη στάση των Ελλήνων πολιτών σχετικά με την υποστήριξη που έχει προσφέρει η ΕΕ στον ρωσικό – ουκρανικό πόλεμο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Έλληνες πολίτες, όπως και οι Βούλγαροι έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά στήριξης της ευρωπαϊκής πολιτικής στην Ουκρανία.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση «αν εγκρίνετε ή διαφωνείτε με την υποστήριξη που έχει προσφέρει η ΕΕ στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή», μόνο το 48% των Ελλήνων φαίνεται πως είναι υπέρ.
Μόλις το 46% των Ελλήνων συμφωνεί με τις οικονομικές, ανθρωπιστικές και στρατιωτικές κυρώσεις που έλαβε η ΕΕ ενάντια στη Ρωσία. 
Το αποτέλεσμα αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί με την καταδίκη σε επίπεδο 72% της ελληνικής εμπλοκής-συμμετοχής όπως απέδειξαν επαναλαμβανόμενες δημοσκοπικές έρευνες.
Αντί όμως η κυβέρνησης της ΝΔ να σεβαστεί τις απόψεις του λαού μας, εμπλέκεται ολοένα περισσότερο στο πόλεμο της Ουκρανίας, ακολουθώντας πιστά την επιθετική ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ.
Ακριβώς για αυτό το λόγο μυστικότητα καλύπτει τις αποστολές όπλων και πυρομαχικών από τον Ελληνικό Στρατό στην Ουκρανία.
Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος όμως αποκτά συνεχώς και πιο βάρβαρα χαρακτηριστικά, στρέφεται ενάντια στους αμάχους σε Ουκρανία κυρίως, αλλά και Ρωσία.
Οι κινήσεις από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τις χώρες της ΕΕ που στέλνουν πλέον βαρύ οπλισμό -όπως δεν έκαναν αρχικά δηλώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα έδινε στον πόλεμο χαρακτηριστικά σύγκρουσης της ιμπεριαλιστικής Δύσης με την Ρωσία- φέρνει στο προσκήνιο την Απειλή χρήσης ακόμη και πυρηνικών όπλων.
Ο κόσμος της εργασίας αλλά και οι λαοί συνολικά πρέπει να αγωνιστούν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συνφάνταρους να Αρνηθούν οποιαδήποτε συμμετοχή-εμπλοκή στον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Είναι ώρα ευθύνης και για τα μόνιμα στελέχη που κατανοούν ότι η επιλογή τους να Καταταγούν ως Μισθοφόροι Στρατιώτες στις Ένοπλες Δυνάμεις τους μετατρέπει σε θύτες και θύματα των επιδιώξεων της άρχουσας τάξης.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
 Συνάδελφοι μόνο με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπιστούμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να παλέψουμε ενάντια στον Πόλεμο και τον Εθνικισμό, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
    ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου