Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Στρατιώτης Τιμωρήθηκε με πέντε (5) χρόνια φυλακή γιατί Αρνήθηκε να Πολεμήσει

Πρόσφατα το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δημοσίευσε το άρθρο με τίτλο Πάγωσαν μέχρι θανάτου, προσπαθώντας να αποφύγουν την συμμετοχή στον βρώμικο πόλεμο στην Ουκρανία

προκειμένου να αναδείξει την Άρνηση της νεολαίας να γίνει κρέας στα κανόνια του βρώμικου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία.
Συγκλονιστικά είναι όμως και όσα συμβαίνουν στις τάξεις του Ρωσικού στρατού. 
Στρατιώτης καταδικάστηκε σε 5ετή φυλάκιση επειδή αρνήθηκε να πολεμήσει στην Ουκρανία

Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε έναν επαγγελματία στρατιώτη σε φυλάκιση πέντε ετών επειδή αρνήθηκε να πάει να πολεμήσει στην Ουκρανία, σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο. Η δίκη έλαβε χώρα στο στρατοδικείο στην Ουφά στη Δημοκρατία του Μπασκορτοστάν, στα Ουράλια.

Μην επιθυμώντας να «συμμετάσχει στη ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση» που ξεκίνησε στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Μαρσέλ Κανταρόφ, 24 ετών, δεν εμφανίστηκε στον τόπο της υπηρεσίας του τον Μάιο, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου των δικαστηρίων του Μπασκορτοστάν. Τον Σεπτέμβριο «εντοπίστηκε» από τις δυνάμεις της τάξης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κρίθηκε ένοχος για αποφυγή στρατιωτικής θητείας για περισσότερο από ένα μήνα σε περίοδο επιστράτευσης και καταδικάστηκε σε κράτηση πέντε χρόνων σε αποικία κρατουμένων, υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Τον Σεπτέμβριο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε μερική επιστράτευση 300.000 εφέδρων, έπειτα από μια σειρά από ρωσικές στρατιωτικές αποτυχίες στην Ουκρανία. Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι άντρες εγκατέλειψαν τη Ρωσία για να αποφύγουν την επιστράτευση, πηγαίνοντας κυρίως σε γειτονικές χώρες της Ρωσίας, όπως η Αρμενία, η Γεωργία και το Καζακστάν.

Σε μια ξεχωριστή υπόθεση, στρατιωτικό δικαστήριο στη Μόσχα καταδίκασε έναν έφεδρο που είχε επιστρατευτεί σε πεντέμισι χρόνια κάθειρξη επειδή «χτύπησε» έναν αξιωματικό κατά τη διάρκεια ενός καυγά, μετέδωσε χθες το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, ο έφεδρος εξέφρασε τη «δυσαρέσκεια» του για την οργάνωση της εκπαίδευσης των επιστρατευμένων κοντά στη Μόσχα, και έφτυσε τον καπνό του τσιγάρου του στο πρόσωπο ενός αξιωματικού και τον γρονθοκόπησε.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους λαούς που συνθλίβονται από τις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και συγκρούσεις, και τους νέους που δεν ταυτίζονται ούτε με τα σχέδια του αυταρχικού καθεστώτος Πούτιν, αλλά ούτε με το ακροδεξιό φιλοΝατοϊκό καθεστώς της Ουκρανίας.
Από την άλλη μεριά σκληρά διλήμματα τίθενται και για τον λαό μας καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ ταυτισμένη με την επιθετική ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ, εμπλέκεται-συμμετέχει ολοένα περισσότερο στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Από την άλλη μεριά εντείνεται ο ελληνο-τουρκικός ανταγωνισμός για την αρπαγή ΑΟΖ-Ενεργειακών κοιτασμάτων και τον έλεγχο Αιγαίου-Ανατολής Μεσογείου.
Ταυτόχρονα, επιβάλλουν ένα καθεστώς "εμπόλεμης ειρήνης", στρατιωτικοποιώντας τον λαό μας και την νεολαία από τα Πανεπιστήμια που γίνονται Παραρτήματα των ΝΑΤΟ-Ελληνικού Στρατού και Πολεμικών Βιομηχανιών μέχρι το νομοσχέδιο για την Εθνοφυλακή που ντύνει στα χακί τις φτωχές Γυναίκες.
Σε όλα αυτά πρέπει να αντισταθούμε.
Με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τις κυβερνήσεις της Πολεμοκαπηλείας και τον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

    ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ Πρόσφυγες και Μετανάστες
Δεν Στρεφόμαστε ενάντια στον κόσμο της εργασίας και τα κοινωνικά κινήματα. 

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου