Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Πάγωσαν μέχρι θανάτου, προσπαθώντας να αποφύγουν την συμμετοχή στον βρώμικο πόλεμο στην Ουκρανία

Η είδηση είναι συγκλονιστική και σοκαριστική.
Χιλιάδες νέοι στην Ουκρανία και την Ρωσία προσπαθούν να ξεφύγουν από το βρώμικο πόλεμο και αναζητούν δρόμους φυγής σε γειτονικές χώρες.
Συχνά η αγωνιώδης απόπειρα του να γλυτώσουν από τη λαίλαπα του πολέμου και την κρεατομηχανή της ολέθριας σύγκρουσης αποδεικνύεται μάταια, καθώς χάνουν την ζωή τους. 
Περίπου 12.000 νεαροί Ουκρανοί συνελήφθησαν στην προσπάθειά τους να περάσουν παράνομα τα σύνορα, κατευθυνόμενοι προς τις δυτικές χώρες, επιχειρώντας να αποφύγουν τη στράτευση από την έναρξη της ρωσικής εισβολής και την κήρυξη της κατάσταση πολέμου στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τις ουκρανικές συνοριακές δυνάμεις δεκαπέντε άνδρες έχασαν τη ζωή τους περνώντας παράνομα τα σύνορα, ενώ δύο πάγωσαν μέχρι θανάτου στα Καρπάθια Όρη στην πορεία τους προς τη Ρουμανία.
Στη Ρωσία, χιλιάδες νεαροί άνδρες προσπάθησαν να αποφύγουν τη στράτευση. 
Χιλιάδες διέφυγαν στο εξωτερικό αμέσως μετά την μερική επιστράτευση που κήρυξε η Μόσχα τον Σεπτέμβριο.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους λαούς που συνθλίβονται από τις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και συγκρούσεις, και τους νέους που δεν ταυτίζονται ούτε με τα σχέδια του αυταρχικού καθεστώτος Πούτιν, αλλά ούτε με το ακροδεξιό φιλοΝατοϊκό καθεστώς της Ουκρανίας.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου