Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Αισχρή Ρατσιστική επίθεση: Έβαλαν φωτιά σε Ρομά που ανάγκασαν να πει τα κάλαντα στα γόνατα

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Έβαλαν φωτιά σε Ρομά που ανάγκασαν να πει τα κάλαντα στα γόνατα
efsyn.gr
Απίστευτη αλητεία διέπραξε παρέα ανδρών στην Πάτρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, με θύμα έναν Ρομά με νοητική υστέρηση, που έλεγε τα κάλαντα, όπως προβλέπει το έθιμο.

Το περιστατικό, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», σημειώθηκε σε γνωστή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου, με τους δράστες να επιβάλλουν στον 35χρονο που μπήκε στο κατάστημα για να τραγουδήσει το «Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά», προκειμένου να δεχθούν να τους «τα πει», να γονατίσει πρώτα.

Στη συνέχεια και όπως φαίνεται και από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που κυκλοφόρησαν στα social media και δημοσίευσε η εφημερίδα, κάποιος από την ομάδα, έριξε εύφλεκτο υλικό στον αβοήθητο Ρομά και του έβαλε φωτιά, με τον ίδιο να παλεύει μόνος του για να σβήσει τις φλόγες. Ευτυχώς, τα κατάφερε, χωρίς να υποστεί εγκαύματα.

Το έντυπο σημειώνει ότι το εξευτελιστικό αυτό ρατσιστικό επεισόδιο που ξεπερνάει τα όρια του μπούλινγκ, καθώς κινδύνευσε πραγματικά ένας άνθρωπος με θέματα μάλιστα μειωμένης αντίληψης, έγινε εν αγνοία του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ενώ μέλος της παρέας των δραστών ανήρτησε με περισσή περηφάνια το «κατόρθωμα» του ιδίου και των φίλων του, με το χειρότερο, κάποιοι να επικροτούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου