Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει αυξήσεις σε Στρατηγούς (Μερίσματα-Συντάξεις) και ούτε ένα ευρώ σε φαντάρους με μισθό ξεφτίλα των 8,7 ευρώ!

Μια ακόμη διάσταση του άθλιου νομοσχεδίου που κατέθεσαν οι Υπουργοί Άμυνας Παναγιωτόπουλος-Χαρδαλιάς είναι αυξήσεις τις οποίες δίνουν ΜΟΝΟ στους Ανώτατους Στρατιωτικούς.
Σε σχετική ανακοίνωση του το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών ΠΑΣΕΣ επισημαίνει μεταξύ άλλων για την «πριμοδότηση» που υπήρξε σε μερίσματα στους διατελέσαντες ανώτατους Αξιωματικούς -πρόκειται για το άρθρο 30 του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ:
«Το μέρισμα των μερισματούχων του ΜΤΣ που προκύπτει από την εφαρμογή του άρθρου 4 του α.ν. 559/1937 (Α΄ 107) και των παρ. 1 και 2 του παρόντος προσαυξάνεται:

α) Στους διατελέσαντες:
αα) Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ κατά δέκα (10) μερίδια,
αβ) Αρχηγούς ΓΕΣ, πρώην Χωροφυλακής και ΕΛ.ΑΣ. κατά εννιά (9) μερίδια,
αγ) Γενικούς Επιθεωρητές Στρατού και Διοικητές Στρατιάς και αντίστοιχους πρώην Χωροφυλακής και ΕΛ.ΑΣ. κατά οκτώ (8) μερίδια.
β) Στους αποστρατευόμενους με τον αποστρατευτικό βαθμό:
βα) Του Αντιστράτηγου κατά έξι (6) μερίδια.
ββ) Του Υποστράτηγου κατά πέντε (5) μερίδια.
βγ) Του Ταξιάρχου κατά τέσσερα (4) μερίδια.»

Η ανακοίνωση λοιπόν του ΜΤΣ λέει πως: 
«Η μικρή αύξηση των μεριδίων στους Ανώτατους Αξιωματικούς, μετά την προσθήκη κλιμακίων που αντιστοιχούν στο βαθμό του Ταξιάρχου, ήταν επιβεβλημένη για λόγους σχετικής διαβάθμισης από το βαθμό Συνταγματάρχη και άνω.»
1. Τι θα πει «μικρή αύξηση» όταν μιλάμε για μερίσματα που θα δίνονται κάθε μήνα εφ΄ όρους ζωής, τα οποία δεν αντιστοιχούν σε ανταποδοτικές κρατήσεις αλλά όπως το ίδιο του ΜΤΣ παραδέχεται δίνονται για λόγους «ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗΣ». 
ΟΧΙ, κύριοι του ΜΤΣ, για όλους εμάς, δεν είναι «ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ» η συγκεκριμένη παροχή είναι καθαρά «ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ».

Η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει ένα ακόμη άνοιγμα στο στρατιωτικό κατεστημένο.
Το κάνει διαμέσου ενός νομοσχεδίου που κατέθεσε αιφνιδιαστικά μέσα στις γιορτές επιχειρώντας να διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο που αντιστοιχεί στον νέο Ελληνικό Στρατό που συγκροτούν.
Το νομοσχέδιο επομένως δεν έχει περιθώρια βελτιώσεων, δεν πρέπει να μας απασχολήσει από την σκοπιά ενσωμάτωσης αιτημάτων και των άλλων ιεραρχικά κατώτερων στρατιωτικών.
Πρέπει να συναντήσει την συνολική καταδίκη του εργαζόμενου λαού μας.
Καταρχήν, πρέπει να τονίσουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ παρά την καμπάνια του Κινήματος των Φαντάρων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αρνείται πεισματικά να δώσει την αναγκαία Αύξηση στο Μισθό των Φαντάρων που διατηρεί στο επίπεδο ξεφτίλα των 8,7 ευρώ μηνιαίως.
Ουσιαστικά επιβάλλουν την αντιδραστική Υποχρεωτική Στράτευση χιλιάδων νέων κάθε χρόνο διαιωνίζοντας την Κατάταξη απλήρωτων και αναλώσιμων, φορτώνοντας τους το οικονομικό κόστος που θα έπρεπε να καλύπτει το Υπουργείο Άμυνας.
 Η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει ένα άνοιγμα στο στρατιωτικό κατεστημένο, αυτοί που είτε ως ενεργεία Αξιωματικοί δίνουν τις διαταγές και σχεδιάζουν τις επιχειρήσεις, είτε ως Απόστρατοι έχουν αράξει στα κανάλια και κάνουν ιδεολογική διαφώτιση από το πρωί έως το βράδυ.
Και το κάνει τώρα που ο Ελληνικός Στρατός αλλάζει και αποκτά πιο κατασταλτικό και πολεμικό ρόλο.
Τώρα που εφαρμόζοντας τα Δόγματα Εθνικής Ασφάλειας στρέφεται εναντίον των ασύμμετρων απειλών -του κόσμου της εργασίας, των προσφύγων-μεταναστών-μειονοτήτων.
Τώρα που οξύνεται ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου.
Τώρα που οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εντάσσονται οργανικά και με αναβαθμισμένο ρόλο στην Αρχιτεκτονική Ασφάλειας των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και του ΝΑΤΟ.
Τώρα, που συμμετέχει-εμπλέκεται στον βρώμικο πόλεμο στην Ουκρανία.
Τώρα που πολλαπλασιάζει και ενισχύει τον παρεμβατικό του ρόλο σε Αφρική-Μέση Ανατολή-Βαλκάνια-Μεσόγειο, επιδιώκοντας την εξυπηρέτηση των στρατηγικών πολιτικών και οικονομικών στόχων του ελληνικού κεφαλαίου.     

Τώρα επομένως είναι η ώρα της συνειδητοποίησης του σύγχρονου κράτους Άμυνας/Ασφάλειας του ολοκληρωτικού καπιταλισμού και της σύγκρουσης μαζί του.
Τώρα είναι η ώρα της ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής.
Τώρα επομένως είναι η ώρα η νεολαία να Αρνηθεί να Καταταγεί Μισθοφόρος Στρατιώτης και να δώσει μαζί με όλους τους εργαζόμενους, πρόσφυγες-μετανάστες και νέους ανθρώπους τον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα και ανάγκες της εργατικής τάξης.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου