Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Το Γ Σώμα Στρατού τίμησε τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ;

Η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση στο Γ Σώμα Στρατού, με επίδικο το αν και πως θα τιμούσαν τον εκλιπόντα τέως βασιλιά.
Πέρα από το γεγονός ότι οι βασιλιάδες πάντα δήλωναν ότι "ο Στρατός τους άνηκε" προκειμένου να μπορούν να ελέγχουν και να καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις, με οδυνηρές συνέπειες για τον λαό μας.....
Θεωρήθηκε ότι υπήρχε μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και του Γ Σώματος Στρατού.
Ακροδεξιοί κύκλοι, εν ενεργεία και απόστρατοι Αξιωματικοί, τόνισαν ότι ο εκλιπών Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ πρέπει να τιμηθεί γιατί ο βασιλιάς Κωνσταντίνος απελευθέρωσε τη Θεσσαλονίκη και το Γ Σώμα Στρατού άνηκε στον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ τιμής ένεκεν ως Πρίγκηπα.
Να θυμίσουμε ότι ο  Κωνσταντίνςο Γλύξμπουργκ στράφηκε εναντίον του λαού μας προετοιμάζοντας το λεγόμενο "Πραξικόπημα των Στρατηγών", την εκδήλωση του οποίου "πρόλαβε" η Χούντα των Συνταγματαρχών.
Ο τότε βασιλιάς αναγνώρισε τη Χούντα και όταν αργότερα κινήθηκε εναντίον της στρατιωτικά βασίστηκε στο Γ Σώμα Στρατού.
Για όλες αυτές τις ολοκληρωτικού χαρακτήρα στρατιωτικές επιλογές κάποιοι θεώρησαν ότι υπάρχει ανάγκη να τιμηθεί ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ.
Τέθηκε το ζήτημα να αναρτήσουν μεσίστια τις σημαίες των μονάδων που ανήκουν στο Γ Σώμα Στρατού.
Άλλοι όμως υπολόγισαν την γενικευμένη καταδίκη αυτής της επιλογής και καθώς έρχονται οι Κρίσεις των Ανωτάτων Αξιωματικών δεν προέκριναν τελικά αυτή την επιλογή.
Σκέφτηκαν λοιπόν κάτι μεσοβέζικο.
Να βάλουν μεσίστια τις σημαίες, αλλά με έναν άλλο τρόπο.
Στις μονάδες λοιπόν του Γ Σώματος Στρατού έκαναν ανάρτηση της σημαίας όσο πιο αργοπορημένα γινόταν και τελικά η σημαία δεν έφτασε στην άκρη του ιστού.
Ώστε και οι ακροδεξιοί να ικανοποιηθούν και να μπορέσουν να απαντήσουν στην κριτική που ενδεχομένως θα ασκηθεί ότι "δεν έγινε τίποτε"!

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Ήταν το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας ενήμερα;
 Τι απαντά το Γ Σώμα Στρατού;
Ο Διοικητής του Γ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Σ.Κωστάκογλου τι έχει να πει;

Εμείς απαιτούμε τη διερεύνηση των καταγγελιών και την απόδοση ευθυνών όσο ψηλά και αν βρίσκονται αυτοί που έλαβαν αυτή την απόφαση.
Φαίνεται όμως ότι το σύγχρονο κράτος Άμυνας/Ασφάλειας έχει πάρει την σκυτάλη από το ακροδεξιό, βασιλικό και δικτατορικό παρελθόν.
Και αισθάνεται την ανάγκη να το τιμήσει...

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Θα ταφεί ως ιδιώτης με…βασιλικές τιμές!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου