Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

ΗΠΑ: Αφρικανική ενίσχυση στην ρώσικη ομάδα Βάγκνερ


ΗΠΑ: Αφρικανική ενίσχυση στην ρώσικη ομάδα Βάγκνερ
Αφρικανική ενίσχυση στην ρώσικη ομάδα Βάγκνερ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο των ΗΠΑ

Προ ημερών είχαμε γράψει ότι σύμφωνα με το Reuters η γνωστή παραστρατιωτική ρωσική ομάδα 

ΗΠΑ: Αφρικανική ενίσχυση στην ρώσικη ομάδα Βάγκνερ έλαβε ένα φορτίο όπλων από τη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες κατά πως φαίνεται η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση έχει λάβει και άλλες ενισχύσεις σε δυνάμεις από την Αφρική και όχι μόνο.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι παρά τη “γενναιόδωρη” χρηματοδότηση που ξοδεύει ο ηγέτης των μισθοφόρων της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δυσκολεύεται να στρατολογήσει νέους μαχητές στη Ρωσία και για αυτό πρόσθεσε μαχητές από τη Συρία, τη Λιβύη, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και το Μάλι στις δυνάμεις του.
Προτάσεις

Σύμφωνα πάλι με το Reuters, ο Κίρμπι πρόσθεσε ότι ο “Πριγκόζιν”, γνωστός ως “μάγειρας του Πούτιν”, έχει κρατικές συμβάσεις από το Υπουργείο Άμυνας και ξοδεύει 100 εκατομμύρια δολάρια το μήνα για να συντηρήσει τον “ιδιωτικό του στρατό”.

Σύμφωνα με τον Κίρμπι, οι Ηνωμένες Πολιτείες υπολογίζουν τον αριθμό των μαχητών της Βάγκνερ σε 50.000, από τους οποίους μόνο 10.000 είναι επαγγελματίες μισθοφόροι και 40.000 στρατολογήθηκαν από τις ρωσικές φυλακές από τον Πρισκόζιν, ο οποίος είναι κοντά στο Κρεμλίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου