Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Άλλο ένα έγκλημα ΕΕ και Ιταλίας: Τουλάχιστον 30 νεκροί μετά από ναυάγιο με μετανάστες στη νότια Ιταλία

Τα εγκλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αστικών κρατών που υπερασπίζουν τα ευρωπαϊκά σύνορα από τους δυστυχείς πρόσφυγες και μετανάστες, με Τείχη, πολεμικούς στόλους και απάνθρωπες επεναπροωθήσεις, είναι συνεχή σε Αιγαίο και Μεσόγειο. 
Αυτή τη φορά, έχουμε τουλάχιστον 30 νεκρούς μετά από ναυάγιο με μετανάστες στη νότια Ιταλία.
Μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται κι ένα μωρό ηλικίας λίγων μηνών.
Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Καλαβρίας στην Ιταλία, όπως μετέδωσαν το πρωί της Κυριακής αρκετά ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Περίπου 27 πτώματα βρέθηκαν στις ακτές του Στεκάτο ντι Κούτρο, παραθαλάσσιου θερέτρου στην επαρχία του Κρότωνα, ενώ και άλλα εντοπίστηκαν στη θάλασσα, ανέφερε το ANSA, προσθέτοντας ότι τρεις νεκροί βρέθηκαν στο νερό. Σύμφωνα με το ANSA, οι έρευνες συνεχίζονταν σε δύσκολες συνθήκες καθώς στην περιοχή επικρατεί θαλασσοταραχή.
Το πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos ανέφερε ότι πάνω από 100 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και ότι περίπου 50 είχαν διασωθεί. Το σκάφος, που μετέφερε μετανάστες από το Ιράν, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, συνετρίβη σε βράχια εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με το Adnkronos.
Σύμφωνα με το πρακτορείο AGI, μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται μωρό ηλικίας λίγων μηνών.
Να σημειώσουμε ότι στην Αφρική βρίσκονται σε εξέλιξη εμφύλιοι πόλεμοι και οξύνεται συνεχώς ο ανταγωνισμός μεταξύ των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας και των Ευρωπαϊκών χωρών.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ιταλία έχουν κάνει συμφωνίες με δολοφονικές συμμορίες της Λιβύης και το Λιμενικό της που βαρύνεται με καταγγελίες για βασανισμούς, βιασμούς και εγκλήματα, προκειμένου να σταματήσουν τους απελπισμένους ανθρώπους που αναζητούν στην Ευρώπη μια καλύτερη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου