Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Τραγωδία στην Ιταλία με δεκάδες μετανάστες νεκρούς


(AP Photo/Giuseppe Pipita)
Τραγωδία στην Ιταλία με δεκάδες μετανάστες νεκρούς
efsyn.gr
Σαράντα οι νεκροί μέχρι στιγμής, ενώ οι ιταλικές αρχές μιλούν για περισσότερους από 100 αγνοούμενους • Περισσότερα από 250 άτομα πάνω στο πλοιάριο • Διασωθέντες περιγράφουν πως έγινε τον ναυάγιο.

Ακόμη ένα τραγικό ναυάγιο στη Μεσόγειο με πολλά θύματα, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης η τραγωδία σημειώθηκε στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Καλαβρίας, ενώ στις ακτές έχουν ήδη ξεβραστεί αρκετά πτώματα, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο τελικός αριθμός των νεκρών θα είναι τρομακτικός.

(AP Photo/Giuseppe Pipita)

(AP Photo/Giuseppe Pipita)

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που επικαλείται η La Repubblica ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 40 (οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για 27 θύματα), ενώ οι διασωθέντες είναι 50.

Στο αλιευτικό, σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων, μπορεί να επέβαιναν έως και 250 άτομα, ενώ το πλοιάριο κόπηκε στη μέση όταν χτύπησε πάνω σε βράχια.

(AP Photo/Giuseppe Pipita)

Ήδη οι ιταλικές αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 100 αγνοούμενους, ενώ οι πρόσφυγες και μετανάστες φέρονται να έχουν καταγωγή από το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Πακιστάν.

Δήλωση για την τραγωδία έκανε και η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, σημειώνοντας ότι είναι «συντετριμμένη» και συμπληρώνοντας ότι θα κάνει τα πάντα για να σταματήσει η παράτυπη μετανάστευση και να μην επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου