Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Εγκλωβισμένοι δεκάδες εργάτες σε ανθρακωρυχείο της Κίνας


Han Xu/Xinhua via AP
Εγκλωβισμένοι δεκάδες εργάτες σε ανθρακωρυχείο της Κίνας
efsyn.gr
Τουλάχιστον 57 ανθρακωρύχοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι ύστερα από κατάρρευση στοών του ανθρακωρυχείου στο οποίο εργάζονται, στην περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας, στο βόρειο τμήμα της Κίνας. Παράλληλα, τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα χαλάσματα. Την είδηση μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

«Τουλάχιστον 57 άνθρωποι αγνοούνται», ανέφερε το δίκτυο και «πάνω από 200 διασώστες έχουν φθάσει στο σημείο», μετά την κατάρρεσυη των στοών ανθρακωρυχείου στο βόρειο τμήμα της Κίνας. Την εντολή έδωσε ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ.

Νωρίτερα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα είχε αναφέρει ότι πάνω από 50 άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί λόγω της κατάρρευσης του ορυχείου.

«Το δυστύχημα έγινε το απόγευμα της Τετάρτης και σύμφωνα με μια πρώτη έρευνα πάνω από 50 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στο ορυχείο», σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

«Στις 17:13 τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν από το ορυχείο, εκ των οποίων οι δύο δεν είχαν ζωτικές ενδείξεις», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Κίνα καταγράφει συχνά περιστατικά κατάρρευσης ορυχείων και εγκλωβισμού, ή ακόμη και θανάτων ανθρακωρύχων. Οι κινεζικές αρχές υποστηρίζουν ότι η ασφάλεια των ορυχείων έχει βελτιωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, όπως και η κάλυψη τέτοιων περιστατικών από τα ΜΜΕ της χώρας, σε αντίθεση με το παρελθόν που τα υποτιμούσαν ή δεν τα προέβαλλαν καν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου