Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Συρία: Δύο ελικόπτερα συνετρίβησαν στο Ιρακινό Κουρδιστάν – Σκοτώθηκαν 9 μέλη των SDF

Εννέα άνδρες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μεταξύ των οποίων και ένας διοικητής τους, σκοτώθηκαν αυτήν την εβδομάδα όταν συνετρίβησαν δύο ελικόπτερα, λόγω κακοκαιρίας, στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα αυτός ο συνασπισμός στον οποίο κυριαρχούν οι Κούρδοι της Συρίας, οι σύμμαχοι των ΗΠΑ.

Οι αρχές του αυτόνομου Ιρακινού Κουρδιστάν ανέφεραν την Πέμπτη ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συντριβή ενός ελικοπτέρου στην περιοχή αυτή, σημειώνοντας ότι ορισμένα από τα θύματα ήταν μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Το PKK δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία και τα αίτια του δυστυχήματος δεν διευκρινίστηκαν. Σύμφωνα με τις SDF, δύο ελικόπτερα που μετέφεραν μέλη της αντιτρομοκρατικής μονάδας της οργάνωσης αυτής στη Σουλεϊμανίγιε, στο Ιρακινό Κουρδιστάν, συνετρίβησαν λόγω της κακοκαιρίας. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής των SDF, ο Σερβάν Κομπάνι.

Η αντιπροσωπεία μετέβαινε στο Ιρακινό Κουρδιστάν «για ανταλλαγή πληροφοριών σε στρατιωτικό επίπεδο και σε επίπεδο ασφαλείας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου