Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Πτώση αμερικανικού drone στη Μαύρη Θάλασσα-Απογειώθηκε από την ΠΜ και βάση των ΗΠΑ στη Λάρισα;

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Από που απογειώθηκε το αμερικανικό μη επανδρωμένο MQ-9;
Από την Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα που οι Αμερικανοί έχουν μετατρέψει σε βάση τους και απογειώνουν μη επανδρωμένο MQ-9 για πτήσεις σε Μαύρη Θάλασσα, Βαλκάνια, Μεσόγειο κλπ.;
Τι απαντά το Υπουργείο Άμυνας;
Πολύ σοβαρή και εξίσου επικίνδυνη η εμπλοκή-συμμετοχή της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη, με την στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Ακροδεξιάς, και του αστικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ.

Διαφορετικές εκδοχές για την πτώση αμερικανικού drone στη Μαύρη Θάλασσα
efsyn.gr
Πτώση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε διεθνή ύδατα 
• Ευθύνες στη Μόσχα επιρρίπτουν οι ΗΠΑ 
• Τι αναφέρει η πρώτη απάντηση από τη Ρωσία 
• Αντιπαράθεση σε χαμηλούς τόνους.

Σοβαρό περιστατικό στη σκιά της αιματηρής σύγκρουσης στην Ουκρανία με Ουάσιγκτον και Μόσχα να ανταλλάσσουν αιχμές, προσπαθώντας, ωστόσο, να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές ανακοινώσεις δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν drone του ΝΑΤΟ αμερικανικής προέλευσης. Τα αεροσκάφη ήταν τύπου Su-27, ενώ το μη επανδρωμένο ήταν MQ-9. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ευρωπαϊκού αρχηγείου των αμερικανικών δυνάμεων το drone έπεσε σε διεθνή ύδατα.

Η Ουάσιγκτον επιρρίπτει ευθύνες στους Ρώσους πιλότους, αναφέροντας ότι το ένα μαχητικό έριξε καύσιμα μπροστά από το αμερικανικό drone με αποτέλεσμα να προκαλέσει πρόβλημα στην προπέλα του και να αναγκάσει τους χειριστές του να το καταρρίψουν. Από την πλευρά του ο διευθυντής επικοινωνίας του αμερικανικού συμβουλίου ασφαλείας, Τζακ Κίρμπι, επισήμανε ότι τέτοια περιστατικά δεν είναι ασυνήθιστα, πετώντας, όμως, το μπαλάκι των ευθυνών στη ρωσική πλευρά. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σημείωσε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποιούσε πτήση ρουτίνας σε διεθνή ύδατα.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει ενημερωθεί για την υπόθεση. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι τα αεροπλάνα τους θα συνεχίσουν να πετούν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Ο ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχους του ΝΑΤΟ, Κρίστοφερ Καβόλι έχει ήδη ενημερώσει τα μέλη της συμμαχίας. Σημειώνεται, επίσης, ότι ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ κλήθηκε για εξηγήσεις.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τη Μόσχα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να αναφέρει ότι το μη επανδρωμένο πραγματοποιούσε πλοήγηση προς τα ρωσικά σύνορα, είχε κλειστούς τους αναμεταδότες του και όταν τα ρωσικά μαχητικά σηκώθηκαν για να το αναχαιτίσουν, το drone ξεκίνησε μια ανεξέλεγκτη πτώση και έπεσε, τελικά, στη θάλασσα. Το περιστατικό συνέβη πάνω από την περιοχή της Κριμαίας. Η Ρωσία , τέλος, αναφέρει ότι τα αεροσκάφη δεν ήρθαν σε επαφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου