Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Αλεξανδρούπολη: Τεράστιες ποσότητες πολεμικού υλικού μετακινούν οι Αμερικανοί

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αναδεικνύεται σε έναν από τους πιο σημαντικούς κόμβους μεταφοράς στρατευμάτων και πολεμικών μέσων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Μόνο την προηγούμενη βδομάδα, μεταφέρθηκαν 1.500 τεμάχια οπλισμού, μέσων και πολεμοφοδίων.
Το ελληνικό αστικό κράτος αποδεικνύεται πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και παίζει συγκεκριμένο ρόλο στους αμερικανικούς σχεδιασμούς κατά της Ρωσίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η διεκπεραίωση αυτού του πολεμικού υλικού κατευθύνεται στην συνοριογραμμή με τη Ρωσία.
Τις προηγούμενες μέρες έδεσαν διαδοχικά στον ακριτικό λιμένα τα γιγαντιαία μεταγωγικά των ΗΠΑ «Liberty Pride» και «USNS Brittin». 
Τη διεκπεραίωση των φορτίων τους ανέλαβαν περίπου 200 στελέχη του 39 Transportation Battalion (635 Transportation Detachment) και του 839 Transportation Battalion (Surface Deployment and Distribution Command), τα οποία προηγουμένως είχαν αφιχθεί στην πόλη και αναπτυχθεί στα στρατόπεδα Κανδηλάπτη (οι Αμερικανοί τού αποδίδουν τον χαρακτηρισμό Logistics Support Area «Αlex A») και Γιαννούλη (Logistics Support Area «Αlex Β»).

Το υλικό ανήκει στην 1st Brigade Combat Team της 101st Airborne Division και στην 10th Mountain Division, που σταδιακά εισέρχονται στο ευρωπαϊκό πεδίο επιχειρήσεων, αντικαθιστώντας μονάδες που είχαν προηγουμένως εδώ οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μια εναλλαγή δυνάμεων στο πλαίσιο της επιχείρησής τους «Atlantic Resolve», που ήδη από το 2014 και τα γεγονότα στην Κριμαία φέρνει κάθε χρόνο νέες δυνάμεις των Αμερικανών στην Ευρώπη, πολλές από τις οποίες θα πάρουν άλλωστε μέρος και στη γιγαντιαία άσκηση του ΝΑΤΟ «Defender Europe 23», που προγραμματίζεται να διεξαχθεί φέτος το καλοκαίρι σε διάφορες τοποθεσίες στην Ευρώπη, με τις κάννες στραμμένες στη Ρωσία.

Μετά το έγκλημα στα Τέμπη και λόγω των κινητοποιήσεων των σιδηροδρομικών οι Αμερικανοί και οι ντόπιες ελληνικές αρχές, σπεύδοντας να διεκπεραιώσουν όλον αυτόν τον όγκο υλικού προς Βουλγαρία, Ρουμανία και άλλες χώρες, φέρονται να μίσθωσαν περί τις χίλιες νταλίκες από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να αναλάβουν τη μεταφορά του, ενδεικτικό κι αυτό του τεράστιου όγκου υλικού που διακινείται. 
Θυμίζουμε ότι μόνο από τον Ιούλη του 2020 – πριν δηλαδή το ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία – και μέχρι τον Δεκέμβρη του 2022 αναχώρησαν από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης 54 σιδηροδρομικές αποστολές για τα ΝΑΤΟικά Βαλκάνια και τη Βαλτική, δηλαδή περίπου 2 αμαξοστοιχίες τον μήνα, ενισχύοντας τις πρόβες πολέμου του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία. 
Μπορεί λοιπόν οι μετακινήσεις με τους σιδηροδρόμους, τα λεωφορεία, τα αεροπλάνα να εμφανίζονται προβληματικές και εξαιρετικά προβληματικές αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ πάντα βρίσκει λύσεις για τους Φονιάδες Αμερικανούς.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

1 σχόλιο:

  1. Μην σε πω θέλουν πως και πως να κάνουν την άσκηση και να συμμετάσχουν εμείς για της φωτογραφίες αλλά να μην υπάρχει ασφάλεια και να έχεις εξάρτησης Βιετνάμ η να δίνουν γιλέκα μόνο και μόνο επειδή θα είναι κοντά και θα τους βλέπουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή