Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολυεθνική πολεμική προετοιμασία ORION 2023 με επικεφαλής τη Γαλλία

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης ετοιμάζονται εντατικά.
Με σχέδιο και συγκεκριμένο βηματισμό οικοδομούν την νέα Αρχιτεκτονική Πολέμου στην περιοχή της Μεσογείου ώστε να εξασφαλίσουν και διαιωνίσουν τον έλεγχο της έναντι Κίνας και Ρωσίας, ενώ παράλληλα να υπερασπίσουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα από τη Μαύρη Θάλασσα και τα Βαλκάνια, μέχρι την Μ.Ανατολή και την Αφρική.
Και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δηλώνουν παρόν σε όλους αυτούς τους επιθετικούς σχεδιασμούς.  
Από την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου έως την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 και στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με την Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ στην Πολυεθνική Άσκηση των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων με την επωνυμία «ORION 2023», η οποία έλαβε χώρα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κεντρικής και Δυτικής Μεσογείου, με την συμμετοχή Ναυτικών Μονάδων από την Γερμανία, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ολλανδία.
Η «ORION 2023» εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και στο πλαίσιο υλοποίησης των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγού Thierry Burkhard (πατήστε εδώ), και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, της διαλειτουργικότητας και της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο.
Αυτό μεταφράζεται ως εξής:
το ελληνικό αστικό κράτος έχει αποφασίσει ότι πρέπει πάση θυσία να αποφύγει να βρεθεί μόνο του έναντι της Τουρκίας. Αναζητά και συγκροτεί συμμαχίες με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, τα αραβικά αντιδραστικά καθεστώτα και το Ισραήλ για να επιβάλλει τα στρατηγικά του συμφέροντα. 

Σκοπός της Άσκησης ήταν η προετοιμασία για εκτέλεση επιχειρήσεων και η επαύξηση της ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών Χωρών στο πλαίσιο της Συμμαχίας, και βασίστηκε στην εξέταση σεναρίου που αφορούσε στην αποσταθεροποίηση υποθετικής συμμαχικής χώρας, λόγω στρατιωτικών και υβριδικών επιθετικών ενεργειών συνορεύουσας χώρας. 
Σε εφαρμογή του Άρθρου 5 της ιδρυτικής συνθήκης του ΝΑΤΟ που αφορά στην συλλογική άμυνα και σχετικού ψηφίσματος του ΟΗΕ, ακολούθησε ανάπτυξη των δυνάμεων της Συμμαχίας προκειμένου να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση της έκρυθμης κατάστασης και να διασφαλιστεί η εδαφική ακεραιότητα της συμμάχου χώρας.
Πλέον, όλοι συνειδητοποιούν ότι η σύγκρουση που άρχισε στην Ουκρανία το 2014 έχει αλλάξει σελίδα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς. Οι πολεμικές προετοιμασίες εντείνονται.

Η «ORION 2023» αποτελεί συνέχεια της άσκησης POLARIS, που διοργανώθηκε το 2021 από τις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις (πατήστε εδώ), και κατά την διάρκειά της υλοποιήθηκαν σύνθετα διακλαδικά επιχειρησιακά σενάρια διεξαγωγής επιχειρήσεων σε πολλαπλούς τομείς και πεδία σύγκρουσης. Η Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ συμμετείχε σε αντικείμενα σύνθεσης κοινής επιχειρησιακής εικόνας επιφανείας και αέρος, προχωρητικών ελιγμών, πολέμου επιφανείας, καθώς και απόκτησης και διατήρησης θαλάσσιου ελέγχου στο πλαίσιο εκτέλεσης αμφίβιας επιχείρησης.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Με κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να παλέψουμε ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και ρατσισμό, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου