Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Σε κίνδυνο η ζωή μεταναστών ανοικτά της Ιταλίας


Σε κίνδυνο η ζωή μεταναστών ανοικτά της Ιταλίας
efsyn.gr

Γιγαντιαία κινητοποίηση για να αποφευχθεί μια νέα τραγωδία, μετά τον συναγερμό που σήμανε το πρωί της Παρασκευής. Αλιευτικό σκάφος με 500 πρόσφυγες-μετανάστες (υπάρχουν πληροφορίες πως έχουν εισροή υδάτων) και δύο ακόμη μεγάλα σκάφη με άλλα 800 άτομα εξέπεμψαν σήμα κινδύνου.

Το Ιταλικό λιμενικό επιβεβαίωσε τον συναγερμό στο κατεστραμμένο αλιευτικό ανοικτά των ακτών της Καλαβρίας και για τα άλλα δύο σκάφη που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης, που συντονίζονται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ακτοφυλακής της Ρώμης στην περιοχή ευθύνης Ιταλίας είναι ιδιαίτερα περίπλοκες εξαιτίας του μεγάλου αριθμού επιβαινόντων στα τρία σκάφη. Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ώρες με τη χρήση και εναέριων μέσων.

Το πρωί είχε φτάσει ειδοποίηση της οργάνωσης Alarm Phone για μετανάστες που διατρέχουν κίνδυνο στη θάλασσα αναφέροντας στο Twitter ότι είχε ενημερώσει τις «αρμόδιες αρχές» και τους είπε: «Μην χάνετε χρόνο: στείλτε άμεσα βοήθεια!».

Οι ικανότητες της Ιταλίας στις θαλάσσιες διασώσεις μεταναστών βρέθηκαν στο μικροσκόπιο μετά το ναυάγιο της 26ης Φεβρουαρίου κοντά στην περιοχή της Καλαβρίας, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου τουλάχιστον 72 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου