Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-511 Μ/Π ΤΠ στρατοπέδου Παράσχου Κομοτηνής: Στοιβαγμένους έχουν τους φαντάρους στο Φυλάκιο Πύλης σε άθλιες συνθήκες

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Ως στρατιώτης του 511 Μ/Π ΤΠ στρατοπέδου Παράσχου Κομοτηνής θα ήθελα, εκ μέρους των συνφαντάρων μου, να αναφέρω την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το φυλάκιο της κεντρικής πύλης. 
Είναι ένας χώρος 3 μέτρα x 3 μέτρα στον οποίο είναι τοποθετημένα 6 κρεβάτια. 
Οι στρατιώτες που τελειώνουν το νούμερο τους δεν μπορούν να ξεκουραστούν, αφού δεν υπάρχει μέρος για να καθίσουν και να χαλαρώσουν, με αποτέλεσμα να μένουν έξω στον καυτό ήλιο μέχρι να έρθει η ώρα που θα επιτρέψει ο αρχιφύλακας να ξαπλώσουν στα κρεβάτια. 
Επίσης, στο μπάνιο του φυλακίου δεν υπάρχει θερμοσίφωνας και ντουζιέρα με αποτέλεσμα σε περιόδους εμπλοκής (οι οποίες είναι συχνές), οι φαντάροι δεν κάνουν μπάνιο για 5-7 μέρες.
Περιττό να πω πως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα βασανιστική στους καλοκαιρινούς μήνες...".


Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Η κυβέρνηση αυξάνει συνεχώς τα προνόμια των στρατιωτικών, προχωρά σε κολοσσιαίους πολεμικούς εξοπλισμούς, προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών ΕΠ.ΟΠ.-ΟΒΑ και στέλνει όπλα-πυρομαχικά εκατομμυρίων ευρώ στην Ακροδεξιά κυβέρνηση της Ουκρανίας.
Και όλα αυτά εις βάρος του εργαζόμενου λαού μας.
Εις βάρος των φαντάρων που Υποχρεώνονται σε μια στρατιωτική θητεία τεράστιας οικονομικής και εργασιακής εκμετάλλευσης.
Εμείς απαιτούμε την παρέμβαση της Ιεραρχίας και της Διοίκησης της μονάδας.
Απαιτούμε Αξιοπρεπείς συνθήκες και σεβασμό των δικαιωμάτων μας.
Απαιτούμε μείωση της θητείας στους έξι (6) μήνες.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και φασισμό, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, την ΕΕ του πολέμου, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης των λαών.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com  

1 σχόλιο:

  1. Τι έγινε ? Με τα χρόνια αυτήν το μικραίνουν το φυλάκιο αντί να το μεγαλώσουν και να υπάρχει χώρος να κάθονται και για να λέμε την αλήθεια δεν γίνεται να πας κψμ η κάπου που δεν υπάρχει δείγμα για να κάτσει στην σκιά και εκτός από αυτό κινδυνεύεις με καμπάνα εάν δεν εισαι στο φυλάκιο.Νομιζα η αξιωματική θα έκαναν δουλειά πριν χρόνια που φύγαμε αλλά έγινε το αντίθετο άλλωστε και εγώ είχα κάνει πύλη αλλά θα το άλλαζαν πριν χρόνια και δεν έκαναν τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή