Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Φονική πυρκαγιά σε δομή προσφύγων στη Γερμανία


Πρόσφυγες απομακρύνονται από κέντρο προσφύγων στην πόλη Απόλντα της Γερμανίας, έπειτα από πυρκαγιά την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023.
Michael Reichel/dpa via AP
Φονική πυρκαγιά σε δομή προσφύγων στη Γερμανία
efsyn.gr

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής σε δομή προσφύγων στην ανατολική Γερμανία, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Η αστυνομία στο γερμανικό κρατίδιο της Θουριγγίας είπε ότι η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 5 το πρωί σε μια εγκατάσταση στην πόλη Απόλντα και ότι ένα πτώμα ανασύρθηκε από το καμένο κτίριο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένα παιδί ηλικίας 9 ετών αγνοείται. Οι αστυνομικές αρχές δεν διευκρίνισαν αν το πτώμα ανήκε σε παιδί.

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομερά νέα». Επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η προσφυγική δομή, η οποία στέγαζε 300 άτομα, εκκενώθηκε και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε άλλο κέντρο προσφύγων στο κοντινό Χέρμσντορφ, δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Η αστυνομία είπε ότι 250 άνθρωποι βρίσκονταν στη δομή την ώρα της πυρκαγιάς και 10 μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο με τραύματα είπε η αστυνομία.

Πηγή: Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου