Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

5η Ταξιαρχία - Βλητές Χανίων: Βυσματοκρατία, Προνόμια Αξιωματικών, Αδιαφορία για φαντάρους, Εμπλοκή, εργασιακή-οικονομική εκμετάλλευση μας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Εμπλοκή - Εμπλοκή και ξανά εμπλοκή.
Με τραγική ποιότητα φαγητού και άθλιες συνθήκες διαβίωσης ζήσαμε στην μέχρι πρόσφατα απόσπαση μας στην Ταξιαρχία στον Βλητέ - Σούδας. 
Υπερβολικά μεγάλος αριθμός υπηρεσιών για τους στρατιώτες, αποσπασμένοι και μη.
Ταυτόχρονα μη ύπαρξη aircondition τους θαλάμους ή έστω ανεμιστήρων καθώς και πολύ κακής ποιότητας φαγητό από ανεκπαίδευτους μάγειρες στρατιώτες ενώ προβλέπονται και είναι τοποθετημένα στελέχη τα οποία εμφανίζονται για να μαγειρέψουν ΜΟΝΟ όταν υπάρχουν δραστηριότητες ή επισκέψεις ή όταν θα υποδεχτεί η Ταξιαρχία κάποιον υψηλόβαθμο. 
Όλα αυτά σε κτίρια παλιά, κακοσυντηρημένα, χωρίς σίτες και κλιματισμό για τους στρατιώτες, ενώ δίπλα σου στρατηγείο πέφτουν οι γενικοί διακόπτες των air condition κάθε μέρα από τον απίστευτα μεγάλο αριθμό αξιωματικών στα γραφεία που απασχολούνται και δεν είναι στις μονάδες. Εντελώς τυχαία το σύνολο των στελεχών είναι ντόπιοι, με αποτέλεσμα να αδιαφορούν σκοπίμως σχεδόν για την κατάσταση, μιας και έχουνε οφέλη επιδιώκοντας να παραμείνουν στη συγκεκριμένη φρουρά και προσπαθώντας έτσι να μη δημιουργήσουν προβλήματα σε Ανώτατο Αξιωματικό. 
Μεγάλωσε ο αριθμός από εμάς που αποσπάστηκε από το Ηράκλειο εκεί για να εκτελέσουμε τις υπηρεσίες τους, αλλά στην τελική, εκτελούμε οτιδήποτε χρειαζόταν, από μέτρα ασφαλείας έως και πολλές άλλες διότι αδυνατούσε η ήδη υπάρχων δύναμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της μονάδας. 
Είναι αδιανόητο στρατιώτες οι οποίοι έχουν δηλώσει φρουρά που είναι στο όνομά τους να μετακινούνται δύο νομούς πιο μακριά μόνο και μόνο για να καλύψουν ανάγκες άλλο μονάδων. 
Μεγάλος αριθμός στρατιωτών που είναι τοποθετημένοι σε αυτές τις μονάδες έχουν όλοι κάποιο πολιτικό ή στρατιωτικό μέσο με αποτέλεσμα να είναι αποδεσμευμένοι από τις υπηρεσίες και όλες τις υποχρεώσεις.
Απουσιάζουν διαρκώς με αποτέλεσμα όλο το έργο να πέφτει πάνω στις πλάτες των αποσπασμένων οπλιτών από το Ηράκλειο ή από τους άτυχους στρατιώτες ντόπιους, που δεν έχουνε κάποιο πολιτικό στρατιωτικό μέσο. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα εκεί τραγική αλήθεια στο συγκεκριμένο στρατόπεδο.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Βυσματοκρατία, Προνόμια των Αξιωματικών, Αδιαφορία για τους φαντάρους, χώσιμο και εργασιακή-οικονομική εκμετάλλευση μας, είναι η καθημερινότητα του Στρατού της κυβέρνησης ΝΔ και του ΑΓΕΕΘΑ Φλώρου.
Είναι μια ακόμη επιστολή συνφάνταρων που αποκαλύπτει ότι η Υποχρεωτική Στρατιωτική θητεία μετατρέπει την νεολαία σε σκλάβο που τον εκμεταλλεύονται και καταπιέζουν με τον πιο σκληρό τρόπο.
Με τους Αξιωματικούς να επιχειρούν να εξαφανίσουν κάθε δικαίωμα των φαντάρων κάνοντας καριέρα στις πλάτες μας.
Αυτοί λοιπόν ισχυρίζονται ότι οι μονάδες της Παραμεθορίου δεν έχουν κόσμο και μας χώνουν..
Ο κόπος και ο ιδρώτας των φαντάρων εξασφαλίζει τα προνόμια τους.
Αγωνιζόμαστε να μας πηγαίνει μια Υπηρεσία-μια Έξοδος.
Απαιτούμε Μείωση της θητείας στους ΕΞΙ (6) μήνες.
Το Υπουργείο Άμυνας να αναλάβει το οικονομικό κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης μας και να εξασφαλίσει Αξιοπρεπείς συνθήκες.
Καλούμε τους συνφάνταρους να αγωνιστούν μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να παλέψουμε ενάντια στον πόλεμο και εθνικισμό, τους φασίστες και τους ρατσιστές, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου