Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Ουκρανία: «Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει 52 χιλιάδες στρατιώτες γύρω από την Μπαχμούτ»

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει 52.000 στρατιώτες στην περιοχή κοντά στο Μπαχμούτ, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου των ανατολικών δυνάμεων του ουκρανικού στρατού, Ίλια Γέβλας.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό αξιωματούχο, η Ρωσία έχει επίσης συγκεντρώσει περίπου 274 άρματα μάχης, πάνω από 1.000 τεθωρακισμένα οχήματα, 150 συστήματα πυροβολικού και περισσότερα από 120 συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης (MLRS) στην περιοχή.

Ο Γέβλας είπε επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν στη νότια πλευρά της Μπαχμούτ, απωθώντας τα ρωσικά στρατεύματα από τις προηγουμένως κατεχόμενες θέσεις.

Στις 15 Σεπτεμβρίου, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επιβεβαίωσε την απελευθέρωση της Αντρίιβκα στο Ντονέτσκ, ενός μικρού οικισμού που βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα νότια του κατεχόμενου Μπαχμούτ.

Σύμφωνα με την 3η Ταξιαρχία Εφόδου, οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν ένα καταστροφικό πλήγμα στη ρωσική 72η ταξιαρχία μηχανοκίνητων τυφεκίων κατά τη διάρκεια της μάχης για την Αντρίιβκα.

Η 3η Ταξιαρχία ανέφερε επίσης ότι ο ρωσικός σχηματισμός έχασε τον αρχηγό πληροφοριών του, τρεις διοικητές, σχεδόν όλο το πεζικό του, συμπεριλαμβανομένων των αξιωματικών, και σημαντική ποσότητα εξοπλισμού.

Πηγή: Kyiv Independent / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου