Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Δυναμικό ξεκίνημα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική από την πλατεία Αυδή (φωτογραφίες και βίντεο)

▸Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η περιφερειακή κίνηση Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, την Κυριακή το απόγευμα στην Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο. Ο χώρος της συγκέντρωσης γέμισε από εργαζόμενους/ες και νέους/ες, σε μια εκδήλωση ζεστή και μαχητική, στη διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκαν και είδη πρώτης ανάγκης, μαζί με τρόφιμα, για τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία.

Την εκδήλωση άνοιξε ο εκπαιδευτικός Κώστας Τουλγαρίδης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική – Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, ο οποίοςαναφέρθηκε στην καταστροφή στη Θεσσαλία ως αποτέλεσμα των πολιτικών κυβέρνησης-κεφαλαίου και σημείωσε πως ανάλογο κίνδυνο αντιμετωπίζει και η Αττική, που είναι “αθωράκιστη”, ενώ όλα γίνονται για τους εργολάβους και τα μεγάλα συμφέροντα. Ο Κ. Τουλγαρίδης ανέδειξε το ανατρεπτικό αντικαπιταλιστικό πολιτικό και προγραμματικό στίγμα της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική και το γεγονός πως συνδέεται στενά με τα κινήματα και τις ριζοσπαστικές τους τάσεις. Η ενίσχυσή της και το σπάσιμο του ορίου του 3% θα δώσει βήμα και φωνή στους αγωνιστές/στριες και στα κινήματα, για να “εισβάλλουν” στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τόνισε, ενώ ταυτόχρονα σημείωσε πως η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική συμβάλλει στην ανάπτυξη συνολικά του αριστερού αντικαπιταλιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Δέσποινα Τοσονίδου, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας και υποψήφια με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στον νότιο τομέα. Η Δ. Τοσονίδου είπε πως είναι τιμητική για εκείνη η πρόταση συμμετοχής στα ψηφοδέλτια της ΑΑ Αττικής και υπογράμμισε τη συμβολή της κίνησης και των αγωνιστών της στους αγώνες. Ανέδειξε τη σημασία της στήριξή της από ευρύτερο δυναμικό, σημειώνοντας πως το δυνάμεις που στηρίζουν την ελπιδοφόρα συνεργασία στον δήμο Αθήνας θα έπρεπε να συμμετέχουν στο αντίστοιχο εγχείρημα στην Περιφέρεια. “Έχουμε αργήσει” τόνισε χαρακτηριστικά και κάλεσε έστω και τώρα ο μαχόμενος κόσμος να στηρίξει την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή και “να κρατήσει ανοικτή την πόρτα”.

Η Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και νυν περιφερειακή σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική και υποψήφια στον κεντρικό τομέα, μίλησε για τα σχέδια του κεφαλαίου στην Αττική και τις παρεμβάσεις που έχει κάνει η ΑΑΑ, για το πως στηρίζει έμπρακτα όλα τα μαχόμενα κινήματα, ενώ άσκησε συγκεκριμένη κριτική στις άλλες παρατάξεις, στον δήθεν “αυτοδιοικητικό” Χαρδαλιά ενώ είναι ο άνθρωπος του Μητσοτάκη για τις βρόμικες δουλειές, αλλά και στις μετατοπίσεις υποψηφίων στα διάφορα συστημικά ψηφοδέλτια, που δείχνουν πως οι διαφορές τους είναι αμελητέες. Ακόμα, η Δ. Κουτσούμπα αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή της κίνησης Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, στον ανοικτό και δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας, στη λογική της εναλλαγής, καθώς και στο ανοικτό κάλεσμα συμπόρευσης, πάνω στο αναγκαίο περιεχόμενο, που έκανε η κίνηση στην πορεία προς τις εκλογές.


Ο Λέανδρος Μπόλαρης, ιστορικός-συγγραφέας και υποψήφιος στον κεντρικό τομέα υπογράμμισε τις δολοφονικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και του συστήματος που υπηρετεί στις καταστροφές που έγιναν από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές, τόνισε πως η ΑΑ Αττικής βάζει ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης και θέτει ανοικτά το ζήτημα της ανατροπής της κυβέρνησης και της πολιτικής της.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν σύντομες παρεμβάσεις υποψήφιες/οι με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική ή συναγωνιστές/στριες για να εκφράσουν τη στήριξή τους. Αποτέλεσαν μια έκφραση του πραγματικά εντυπωσιακού σε εύρος ψηφοδελτίου της ΑΑΑ, με τους 153 υποψηφίους με πρωτοπόρα αγωνιστική και πολιτική δράση.

Τον λόγο πήραν ο Ηλίας Λοΐζος, απερχόμενος περιφερειακός σύμβουλος με την ΑΑΑ, η Έρη Μάρρα από την Πρωτοβουλία Αλβανών Μεταναστών και Αλληλέγγυων και υποψήφια με την ΑΑΑ, ο Θανάσης Κούρκουλας από την πολιτική κίνηση “Κόκκινο Νήμα” που δήλωσε στήριξη στην Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, η Βασιλική Κοτσυφάκη από την ΟΡΜΑ, που επίσης εξέφρασε τη στήριξη της οργάνωσής της στην ΑΑΑ, ενώ ακολούθησαν οι υποψήφιοι με την κίνηση Νίκος Αργυρίου από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων “Σπάρτακος”, Στέφανος Γανωτής εκπαιδευτικός και Γιώργος Ζιόβας ηθοποιός.

Στο τέλος η Κική Μένου από την κίνηση Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, που συμμετέχει στην Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα, αναφέρθηκε στην κοινή πορεία των δύο κινήσεων και στην ενεργητική στήριξη και στο περιφερειακό κατέβασμα.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Αυδή συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι ή εκπρόσωποι και άλλων κινήσεων από δήμους της Αθήνας, αποκαλύπτοντας την ευρύτερη στήριξη, αλλά και το γεγονός πως αποτελούν πλευρές ενός ευρύτερου ρεύματος αντικαπιταλιστικού και αντιδιαχειριστικού.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από τον Γιάννη Χαλκιαδάκη, υποψήφιο με την ΑΑΑ στον νότιο τομέα, και τους συνεργάτες του, ενώ ένα τραγούδι αφιέρωσε και ο Στέφανος Γανωτής.


ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου