Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Ποτάμι διαδηλωτών φώναξε κατά της σφαγής στη Γάζα και της εμπλοκής της Ελλάδας (φωτογραφίες-βίντεο)

Ένα ανθρώπινο ποτάμι ξεχύθηκε προς την ισραηλινή πρεσβεία, σε μια ακόμα πολύ μεγάλη διαδήλωση, που έγινε την Κυριακή το μεσημέρι ως άμεση απάντηση στην κλιμάκωση των δολοφονικών επιδρομών του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Ήταν μια μαχητική πορεία με παλμό και με συμμετοχή πολλών χιλιάδων. Η αστυνομία έκανε λόγο για 5.000, αλλά εκτιμήσεις των διαδηλωτών ανέφεραν πολύ περισσότερο κόσμο. Στην κεφαλή της μεγάλης πορείας βρέθηκαν μέλη της παλαιστινιακής παροικίας στην Ελλάδα.

Στην πλατεία Ελευθερίας, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ, στην οποία συμμετείχαν και άλλοι φορείς επιρροής του ΚΚΕ, καθώς και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Στο ύψος του Ευαγγελισμού έγινε η προσυγκέντρωση που καλούσαν πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες και οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής και αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ, η ΟΚΔΕ, η ΔΕΑ, το ΚΚΕ(μ-λ) κ.α. Στη συνέχεια διαμορφώθηκε κοινή πορεία προς την αμερικανική και την ισραηλινή πρεσβεία, όπου υπήρχε προκλητική παρουσία της αστυνομίας.

Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν κυριαρχούσε το “Ιντιφάντα – Λευτεριά στην Παλαιστίνη”, “Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη / Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη”, “Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά / με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά”, “Δεν είναι αυτοάμυνα – είναι μακελειό / γκρεμίζουνε τη Γάζα – διαλύουν τον λαό”, “Καμιά συμμετοχή – καμία εμπλοκή / να φύγουνε οι βάσεις και οι αμερικανοί”, “Η κυβέρνηση διάλεξε πλευρά / με τους δολοφόνους είναι αγκαλιά”. “Κυβέρνηση – ΕΕ – Αμερικανοί / συνένοχοι στο έγκλημα – στης Γάζας τη σφαγή”, “Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά / έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά”, “Πίσω οι φρεγάτες – να κλείσουνε οι βάσεις / καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις” και “Αλληλεγγύη το όπλο των λαών / πόλεμο στον πόλεμο των καπιταλιστών”.

Έξω από τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ φωνάχθηκε το σύνθημα “Η πιο μεγάλη γιάφκα των τρομοκρατών / είναι η πρεσβεία των Αμερικανών/Ισραηλινών”.

Αντίστοιχες διαδηλώσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές άλλες πόλεις. Ξεχώρισε η στιγμή στην Πρέβεζα, όταν διαδηλωτές κατέβασαν τη σημαία της ΕΕ και ανέβασαν της Παλαιστίνης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου