Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Οι Παλαιστίνιοι απαντούν στον αμφισβητία Μπάιντεν με λίστα νεκρών


Φίλοι και συγγενείς στέκονται δίπλα σε σορούς ανθρώπων που χάθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας | AP Photo/Fatima Shbair
Οι Παλαιστίνιοι απαντούν στον αμφισβητία Μπάιντεν με λίστα νεκρών
efsyn.gr
Το υπουργείο Υγείας της Γάζας δημοσίευσε λίστα 212 σελίδων με στοιχεία των θυμάτων απ' την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών.

Λίστα με τα στοιχεία ταυτότητας των 7.028 ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στις 7 Οκτωβρίου, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα απαντώντας σε όσους αμφισβητούν τους αριθμούς του ισραηλινού αιματοκυλίσματος, με πρώτο τον Αμερικανό πρόεδρο.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχαν αμφισβητήσει δημοσίως τους απολογισμούς που δίνουν στη δημοσιότητα οι ελεγχόμενες από τη Χαμάς αρχές στη Λωρίδα της Γάζας. Το ίδιο έκανε σήμερα και ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, λέγοντας ότι «όλοι γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Υγείας της Γάζας είναι απλώς ένα μέτωπο για τη Χαμάς».

Ο Μπάιντεν είπε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι «δεν έχει ιδέα ότι οι Παλαιστίνιοι λένε την αλήθεια» για τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ μέχρι στιγμής. «Είμαι βέβαιος ότι αθώοι έχουν σκοτωθεί και είναι το τίμημα της διεξαγωγής ενός πολέμου», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας Ασράφ αλ-Κούντρα είπε σήμερα ότι η αμερικανική κυβέρνηση «στερείται ανθρώπινων προτύπων, ηθικών και βασικών αξιών για τα ανθρώπινα δικαιώματα» επειδή αμφισβήτησε «ξεδιάντροπα» την εγκυρότητα του αριθμού των νεκρών στη Γάζα.

«Αποφασίσαμε να βγούμε και να ανακοινώσουμε, με λεπτομέρειες και ονόματα, και μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο, την αλήθεια για τον γενοκτονικό πόλεμο που διέπραξε η ισραηλινή κατοχή εναντίον του λαού μας», είπε.

«Επιβεβαιώνουμε ότι οι πόρτες του Υπουργείου Υγείας είναι ανοιχτές για πρόσβαση σε όλα τα ιδρύματα», ανέφερε ο Κούντρα σε δήλωση. «Αφήστε τον κόσμο να μάθει ότι πίσω από κάθε αριθμό κρύβεται η ιστορία ενός ατόμου του οποίου το όνομα και η ταυτότητα είναι γνωστά. Ο λαός μας δεν είναι κανένας που μπορεί να αγνοηθεί».

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε νωρίτερα πως μέχρι στιγμής 7.028 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στις 7 Οκτωβρίου. Ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγονται 2.913 παιδιά. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, 18.484 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Πολλοί ειδικοί θεωρούν αξιόπιστα τα στοιχεία που παρέχει το υπουργείο, δεδομένης της πρόσβασης, των πηγών και της ακρίβειάς του σε προηγούμενες δηλώσεις, γράφει σχετικά το Mddleeasteye.

Ο Ομάρ Σακίρ, διευθυντής Ισραήλ και Παλαιστίνης στο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε στην Washington Post νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι τα στοιχεία του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας είναι «γενικά αποδεδειγμένα αξιόπιστα».

Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς διανύει την 20ή ημέρα και είναι ο φονικότερος μετά την απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από τον παλαιστινιακό θύλακα το 2005, δύο χρόνια προτού η ισλαμιστική οργάνωση ανέβει στην εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου