Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Το Ισραήλ αποφάσισε το πότε θα γίνει η χερσαία επιχείρηση


AP Photo/Ariel Schalit
Το Ισραήλ αποφάσισε το πότε θα γίνει η χερσαία επιχείρηση
efsyn.gr
Στην τελική ευθεία φαίνεται να βρίσκεται πλέον η εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, «προετοιμαζόμαστε για τη χερσαία επιχείρηση», με στόχο την καταστροφή των στρατιωτικών και διοικητικών λειτουργιών της Χαμάς.

Όπως τόνισε, «ο χρόνος της επιχείρησης αποφασίστηκε ομόφωνα από το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο». Ωστόσο, επισήμανε ότι δεν θα δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τη χερσαία εισβολή, προκειμένου να προστατεύσει τις ζωές των Ισραηλινών στρατιωτών.
Δεν παρέλειψε να απειλήσει για ακόμα μια φορά τους μαχητές της Χαμάς, λέγοντας πως όλοι είναι «καταδικασμένοι».

Εξάλλου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός –ο οποίος δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για τη στρατιωτική και κυβερνητική αποτυχία που προηγήθηκε της θανατηφόρας επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου– ανέφερε ότι «όλοι θα πρέπει να απαντήσουν [για την επίθεση], συμπεριλαμβανομένου και εμένα, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο μετά τον πόλεμο».
Η αποκάλυψη της WSJ

Νωρίτερα, δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι το Ισραήλ έχει συμφωνήσει με το αίτημα των ΗΠΑ να καθυστερήσει η εισβολή.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν να μην ξεκινήσει άμεσα η χερσαία επιχείρηση, προκειμένου να μπορέσουν να θέσουν σε λειτουργία την αντιπυραυλική άμυνα στην περιοχή για να προστατεύσουν τα στρατεύματά τους που βρίσκονται σε γειτονικές χώρες, όπως στο Ιράκ, τη Συρία, το Κουβέιτ, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Επίσης, αναλυτές εκτιμούσαν τους λόγους της διαστακτικότητας του ισραηλινού στρατού και τους εξωτερικούς παράγοντες που ενδεχομένως θα καθορίσουν τις όποιες αποφάσεις, σχετικά με τη χερσαία επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου