Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Μαχητική διαδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη την Πέμπτη στην Αθήνα

ΠΡΙΝ
▸Με μια μαχητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 26 Οκτώβρη συνεχίστηκε η κινητοποίηση εργαζομένων και νεολαίας ενάντια στο έγκλημα του κράτους του Ισραήλ στη Γάζα, ενάντια στην αυξανόμενη εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης, για λευτεριά στην Παλαιστίνη! Εκατοντάδες εργαζόμενοι και νέοι, μαζί με μέλη της Παλαιστινιακής κοινότητας, διαδήλωσαν από τα Προπύλαια μέχρι τη βουλή κι επέστρεψαν στα Προπύλαια. Προκλητική η παρουσία της αστυνομίας, που ακολουθούσε την πορεία από τα πλάγια με πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ, καθόλη τη διάρκειά της.

Την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση πήρε η Αντιπολεμική Πρωτοβουλία αριστερών οργανώσεων. Συμμετείχαν Παλαιστίνιοι, που τέθηκαν επικεφαλής και ξεχώρισαν για τον δυναμισμό τους, φοιτητικοί σύλλογοι, πολλές οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής και αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς (μεταξύ αυτών ΝΑΡ-νΚΑ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, ΔΕΑ, ΟΚΔΕ, ΚΚΕ(μ-λ), Μ-Λ ΚΚΕ), η Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και άλλες συλλογικότητες.

Η διαδήλωση ήταν ένα ακόμα βήμα στη διαρκή πάλη για να νικήσει ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού, ενάντια στην επαίσχυντη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ, που έχει τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου