Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Πως σχεδιάζεται να εμπλακούν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στον Πόλεμο του Ισραήλ

Η κυβέρνηση της ΝΔ για μια ακόμη φορά είναι αποφασισμένη να σταθεί στο πλευρό των ΗΠΑ και του κράτους κατακτητή Ισραήλ, με τον ακροδεξιό πρωθυπουργό Νετανιάχου να τονίζει τη Δευτέρα 9/10 πως η χώρα του "θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή".
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να δράσουν στο πλαίσιο της πολεμικής συμμαχίας Ελλάδας-ΗΠΑ, του άξονα του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και του ΝΑΤΟ.
Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ δαιμονοποιεί την Παλαιστινιακή Αντίσταση, επιχειρεί να παρουσιάσει τη Χαμάς ως Τρομοκράτη -ακολουθώντας την επιχειρηματολογία των ΗΠΑ, των κρατών της ΕΕ, με ιδιαίτερα επιθετικό τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν- ώστε να θέσει τις βάσεις της συμμετοχής-εμπλοκής της στο νέο γύρο του ιμπεριαλιστικού πολέμου που παρουσιάζεται ως "πόλεμος κατά της τρομοκρατίας", αλλά έχει ως υπόβαθρο τη διαιώνιση της Κατοχής της Παλαιστίνης και την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. 
Ενώ στο εσωτερικό της Ελλάδας στελέχη της ΝΔ θέτουν ζήτημα κατάργησης του Ασύλου για τους Παλαιστίνιους που βρίσκονται στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού τους, οι Ελληνικές κατασταλτικές και στρατιωτικές δυνάμεις ετοιμάζονται να ορθώσουν αξεπέραστο Τείχος του Αίσχους στους δυστυχείς πρόσφυγες από την Παλαιστίνη που αντιμετωπίζουν τους ανελέητους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.
Παράλληλα, τόσο το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό όσο και το σύνολο της ναυτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η φρεγάτα Ψαρά έχει τοποθετηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο ως μέρος της Δύναμης Αυξημένης Ετοιμότητας του ΝΑΤΟ SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2), μαζί με σκάφη από άλλα κράτη μέλη. Κατευθυνόμενο προς τα ύδατα κοντά στο Ισραήλ, το USS Gerald R. FORD βρίσκεται επί του παρόντος εν πλω με συνοδευτικά πλοία, τα οποία έχουν εισέλθει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η Αμερικανική αρμάδα είναι τεράστια καθώς έχουν αναπτυχθεί (1) αεροπλανοφόρο, (7) αντιτορπιλικά, (4) φρεγάτες και (1) καταδρομικό, καθώς και άγνωστος αριθμός υποβρυχίων, πλοίων υποστήριξης και αεροσκαφών καθώς και η αερομετεφερόμενη Ομάδα Κρούσης.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι το ΝΑΤΟ αναπτύσσεται στο πλευρό των Αμερικανικών δυνάμεων και του Ισραήλ χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί το άρθρο (5), που αφορά την αλληλεγγύη και εμπλοκή της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας όταν πληγεί κράτος μέλος του. 
Και δεν περνά απαρατήρητο ότι δεν στοχοποιούνται μόνο οι Παλαιστίνιοι, αλλά επίσης η Χεμπολάχ στο Λίβανο, οι ιρανικές πολιτοφυλακές στην Συρία και ο ίδιος ο πρόεδρος της Συρίας, Άσαντ.
Επίσης πρέπει να τονίσουμε και αυτή είναι η πιο σοβαρή παράμετρος, ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται για ένα συντριπτικό χτύπημα, για ένα μοναδικό Έγκλημα εναντίον του λαού της Παλαιστίνης. Σε αυτό το Έγκλημα που ακολουθεί το Ναζιστικό πρότυπο της συλλογικής ποινής και γνώρισε ο λαός μας στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο και αλλού, οι Ισραηλινές δυνάμεις πρέπει να είναι μόνες, να μην υπάρχουν μάρτυρες!
Η ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί επομένως, σε πρώτη φάση, να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε δυνάμεις από το Λίβανο και την Συρία που θα επιχειρούσαν να σταθούν στο πλευρό των Παλαιστινίων. 
Το ΓΕΕΘΑ επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για σενάριο αποστολής δυνάμεων ΟΥΚ -έχει υποβάλλει αίτημα το Ισραήλ και τι θα κάνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις;-, αλλά και του Υγειονομικού στο πλαίσιο "ανθρωπιστικής αποστολής"- όπως θα παρουσιαζόταν η στρατιωτική αποστολή;
Σενάρια που φέρεται ότι εξετάστηκαν αλλά μάλλον δε θα γίνουν πράξη.
Εξέλιξη που δεν μας καθησυχάζει καθώς αναδεικνύει το μέγεθος της πολεμικής εμπλοκής που εξετάζουν κυβέρνηση και στρατιωτικό κατεστημένο για να αναβαθμίσουν τον στρατηγικό ρόλο του ελληνικού αστικού κράτους. 
Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι θα υπάρξει ενεργοποίηση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, ενώ η μεταφορά του αμερικανικού οπλισμού και των πυρομαχικών από τις ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί μέσω των ελληνικών αεροδιαδρόμων.
Επίσης, υπάρχει και ένα άλλο ερώτημα που θέλουμε να θέσουμε στο Υπουργείο Άμυνας;
Με δεδομένο ότι τα αμερικανικά οπλοστάσια στην Ευρώπη έχουν αδειάσει εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, υπάρχει αίτημα των ΗΠΑ στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, να συνδράμουν την αμερικανική αποστολή όπλων-πυρομαχικών στο Ισραήλ, παρέχοντας μέρος των εθνικών οπλοστασίων;
Αν υποβάλλονταν τέτοιο αίτημα, αυτό θα σήμαινε την αποστολή πυρομαχικών MLRS και οβίδων για τα πυροβόλα Μ 109;

Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης που παλεύει ενάντια στην πολύχρονη Κατοχή και υπομένει καθημερινά τα εγκλήματα του Κατακτητή. 
Καταδικάζουμε την στάση της κυβέρνησης της ΝΔ και των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που οικοδόμησαν τον Άξονα του Πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, αλλά και την στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους, που αποθρασύνει τον Κατακτητή Ισραήλ να συνεχίσει μια δολοφονική πολιτική, συχνά εις βάρος Αμάχων, όπου αδίστακτα ερημώνει πόλεις και χωριά, επιταχύνοντας με ραγδαίο ρυθμό τον Εποικισμό της Παλαιστίνης.
Απαιτούμε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να αρχίσουν Ειρηνευτικές Συνομιλίες για τη δικαίωση των αιτημάτων του Παλαιστινιακού λαού. 
Άμεση διάλυση του Άξονα του Πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και της πολεμικής συμμαχίας Ελλάδας-Ισραήλ.
Καμιά Εμπλοκή του ελληνικού κράτους στις πολεμικές αναμετρήσεις στην Παλαιστίνη.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου