Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

10ωρες κολασμένες μάχες IDF και Χαμάς στο κέντρο της Γάζας: Κατεστραμμένα Merkava, δεκάδες νεκροί και τραυματίες – Eτοιμασίες εφόδου στο νοσοκομείο Σίφα!

10ωρες κολασμένες μάχες IDF και Χαμάς στο κέντρο της Γάζας: Κατεστραμμένα Merkava, δεκάδες νεκροί και τραυματίες – Eτοιμασίες εφόδου στο νοσοκομείο Σίφα!
Ισραήλ: «Αναπόφευκτη η έφοδος στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, ακόμη και αν σκοτωθούν χιλιάδες»
Τα στρατεύματα της Ταξιαρχίας Πεζικού Nahal του IDF ανακοίνωσαν πως κατέλαβαν μετά από 10ώρες μάχες το προπύργιο της Χαμάς, γνωστό ως φυλάκιο 17, στη δυτική Τζαμπαλίγια. Το 24ωρο που πέρασε σημαδεύτηκε από τις πλέον σφοδρές συγκρούσεις από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ.

Οι Ισραηλινοί κατά την διάρκεια της επιχείρησης έχασαν άρματα μάχης Merkava και προσωπικό. Πλάνα δείχνουν ισραηλινά ελικόπτερα UH-60L «Black Hawk» MEDEVAC να προσγειώνονται στο Ιατρικό Κέντρο Assuta στο βόρειο Τελ Αβίβ, μεταφέροντας τουλάχιστον 6 Ισραηλινούς στρατιώτες που τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων.

Οι IDF αναφέρουν πως οι ισραηλινοί στρατιώτες πολέμησαν με στελέχη της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ στο προπύργιο, τα οποία βρίσκονταν και «υπέργεια και σε υπόγεια διαδρομή στην περιοχή».

Σύμφωνα με τις IDF, δεκάδες στελέχη της Χαμάς σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών.

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανέφεραν πως εντόπισαν πολλά όπλα και αποκάλυψαν φρεάτια σήραγγας, συμπεριλαμβανομένου ενός που βρισκόταν δίπλα σε νηπιαγωγείο και οδηγούσε σε ένα «εκτεταμένο υπόγειο δίκτυο».

Τα στρατεύματα βρήκαν επίσης «σημαντικά» σχέδια μάχης της Χαμάς στο φυλάκιο 17, προσθέτουν οι ισραηλινές δυνάμεις.

Δείτε βίντεο από τις μάχες από την πλευρά της Χαμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου