Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

8η Ταξιαρχία Γιάννενα: Να μπει επιτέλους ένα τέλος στις παρελάσεις!

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος»

▸Άμεση κατάργηση των εθνικιστικών, μιλιταριστικών και κοστοβόρων επιδείξεων που αναπαράγουν το μίσος

Για άλλη μία φορά προσβολές και βρισιές. Για άλλη μία φορά καψώνια και συνεχείς πρόβες, ώστε να είναι όλα στην εντέλεια για τις μιλιταριστικές επιδείξεις, για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα καταγγέλλουν στο Δίκτυο «Σπάρτακος» συνάδελφοι που υπηρετούν στην 8η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία (8 ΜΠ/ΤΑΞ) στα Ιωάννινα.

Οι συνφάνταροι αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή καταγγελίας: «Ανηθικότητας συνέχεια στην 8 ΜΠ/ΤΑΞ και συγκεκριμένα στην 8 ΕΑΝ. Αξιωματικός της μονάδας σήμερα το πρωί (Δευτέρα 23/10) μίλησε απρεπώς σε συνφάνταρους με άσχημους χαρακτηρισμούς, ώστε αυτοί να κατέβουν όσο πιο γρήγορα για τη συγκρότηση της παρέλασης. Βέβαια δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τον συγκεκριμένο αξιωματικό, του οποίου η συμπεριφορά αυτή δυστυχώς είναι ο κανόνας είτε σε στρατεύσιμους είτε σε συναδέλφους του. Μήπως η 8 ΤΑΞ θα πρέπει να ψάξει τα κακώς κείμενα με τον συγκεκριμένο αξιωματικό;».
Εμείς ρωτάμε: Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία; Ο διοικητής τι λέει για όλα αυτά; Τα γνωρίζει; Τα εγκρίνει; Ποιος φταίει που συμβαίνουν όλα αυτά στη μονάδα που διοικεί; Απαιτούμε την παρέμβαση της ιεραρχίας.

Ως Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» απαιτούμε να καταργηθούν οι στρατιωτικές παρελάσεις, αυτές οι εθνικιστικές και μιλιταριστικές επιδείξεις. Ο στρατός εκπαιδεύει τη νεολαία σε μια ζωή υποταγής και ατομικής διαπραγμάτευσης, ακραίας εκμετάλλευσης και βίαιης καταπίεσης. Ο στρατός μας κάνει δολοφόνους και σκλάβους. Μας εκπαιδεύει στο μίσος και την απανθρωπιά.

Παράλληλα, οι στρατιωτικές παρελάσεις είναι πολύ ακριβές. Το κόστος συμμετοχής των μηχανοκίνητων τμημάτων του στρατού ξηράς, οι πτήσεις των πολεμικών αεροσκαφών κοστίζουν μία ολόκληρη περιουσία. Σπαταλούνται χρήματα αχρείαστα, ενώ θα μπορούσαν να δοθούν σε υγεία, παιδεία και κοινωνικές υποδομές. Και εμείς οι φαντάροι των 8,7 ευρώ τον μήνα και τα χαμηλόβαθμα στελέχη, ως αγγαρειομάχοι, χύνουμε ποτάμια ιδρώτα για την… ανύψωση του εθνικού φρονήματος. Συνάδελφοι πρέπει να αντιδράσουμε, πρέπει να αγωνιστούμε. Να βγούμε μαζικά παραπονούμενοι στην αναφορά. Να ζητήσουμε μαζικά ακρόαση από ταξίαρχο και στρατηγό. Στείλτε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων τις καταγγελίες σας. Υπολογίζουν τη δημοσιότητα. Να τους ζαλίσουμε με τις συνεχείς καταγγελίες.

Συνάδελφοι μόνο με κίνημα μαζικό, μέσα και έξω από τον στρατό, μπορούμε να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα του φαντάρου-πολίτη-με-στολή. Μια προσπάθεια που είναι άμεσα συνδεδεμένη με το αντιπολεμικό κίνημα. Μας λιώνουν και μας ταπεινώνουν προκειμένου να μας κάνουν αναλώσιμους στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, για να κυνηγάμε πρόσφυγες και μετανάστες, να συμμετέχουμε και να εμπλεκόμαστε στον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ σε Ουκρανία και Ισραήλ.
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (27.10.23)

1 σχόλιο:

  1. Τα λεφτα και το γυαλισμα που γινεται θα μπορουαε να γινοτανε και χωρις παρελασεις αρκει να εδιναν συνεχεια και οχι να περιμενουν μια παρελάσει που εκτος απο αυτο χανεις ατομα απο την εργασια για αρκετες ημερες μιας και ειμαστε μετρημενη στα δαχτυλα ,γιατι δεν ειμαστε ολοι σε γραφεια και δεν υπαρχουν αντικατάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή