Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ


Αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ
Φώτο Αρχείου / Αμερικανικό βομβαρδιστικό B-B1 / Πηγή: U.S. Air Force photo/Senior Airman James Richardson

Ολοένα και αυξάνεται η αμερικανική παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σε θάλασσα και αέρα σε μια ένδειξη της επικινδυνότητας γενικότερης ανάφλεξης.

Καθώς οι ελληνικές βάσεις έχουν φρακάρει από τις αμερικανικές δυνάμεις αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην επαρχία Έντεν της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική βάση αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο με σκοπό την” εκπαίδευση και τον ανεφοδιασμό”.

Σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση ότι, με σκοπό την εναέρια εκπαίδευση αμερικανικών βομβαρδιστικών B-1B, άρματα μάχης Asena KC-135R και αεροσκάφη F-16 έχουν ενσωματωθεί στον τουρκικό στρατό.

Ο αριθμός των αεροπλάνων που έχουν φτάσει στην Τουρκία δεν έχει προσδιοριστεί.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ συζητούν την έγκριση για το πακέτο «εθνικής ασφάλειας» του προέδρου Τζο Μπάιντεν, το οποίο προβλέπει τη χορήγηση 61,4 δισ. δολάρια για την Ουκρανία, 9,2 δισ. δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια, 2 δισ. για την ασφάλεια του Ινδο-Ειρηνικού, 10,9 δισ. δολάρια για την ασφάλεια των νότιων συνόρων και ζητήματα μεταναστών και 14 δισ. για το Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου