Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Δυτική Όχθη: Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιθέσεις και οι διωγμοί κατά Παλαιστινίων

Ενώ στην πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας μαίνονται οι σκληρές συγκρούσεις, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη συνεχίζονται οι ισραηλινές επιθέσεις και οι διωγμοί Παλαιστινίων από τις δυνάμεις κατοχής σε συνεργασία με ισραηλινούς εποίκους.

Ένας 70χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά σε επιδρομή στην πόλη Τούμπας στη Δυτική Όχθη, ανεβάζοντας τον αριθμός των νεκρών στη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου στους 124.

Ισραηλινές μπουλντόζες ξερίζωσαν χθες ελαιόδεντρα και συνέχισαν να καταστρέφουν εκατοντάδες στρέμματα γεωργικής γης, ενώ στην πόλη Μπέιτ Ουμάρ, βόρεια της Χεβρώνας, ένας Ισραηλινός έποικος πυροβόλησε εναντίον ενός Παλαιστίνιου αγρότη ενώ καλλιεργούσε τη γη του, αναγκάζοντάς τον να την εγκαταλείψει.

Δεκάδες Ισραηλινοί έποικοι εισέβαλαν σήμερα και σε εγκαταστάσεις του τεμένους Αλ Ακσά υπό την προστασία της ισραηλινή αστυνομία.

Παράλληλα, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνέλαβαν σήμερα 52 Παλαιστίνιους σε επιδρομές στα σπίτια τους σε όλα τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, σύμφωνα με διάφορες πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ, Al Jazeera, Wafa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου