Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Στρατός Κω-Ρόδο: Αυτά είναι τα σοβαρά έξοδα που αντιμετωπίζουν οι Στρατιωτικοί: ποιος είπε ότι η επαγγελματική ταύτιση με τον πόλεμο σε εξασφαλίζει;

Οι αστικές κυβερνήσεις και το κράτος Άμυνας / Ασφάλειας προβάλλουν την επιλογή να γίνεις Στρατιωτικός και να ταυτιστείς με τον πόλεμο, να γίνεις μπράβος των επιχειρηματιών και υπερασπιστής κρατικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, ως μια καλή επαγγελματική επιλογή καθώς προσφέρει σταθερότητα και εξασφάλιση.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Οι Παραιτήσεις εκατοντάδες ΕΠ.ΟΠ. που υπηρετούσαν στα νησιά, οι δεκάδες Αποχωρήσεις βαθμοφόρων στρατιωτικών αποκαλύπτουν ότι μεγάλη είναι η απόσταση που χωρίζει την πραγματικότητα από την καθεστωτική προπαγάνδα.
Ας διαβάσουμε την ΕΠΙΣΤΟΛΗ που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ: 
Ο πόλεμος είναι μια χρυσή ευκαιρία να στραγγίσουν τα πορτοφόλια όλων των στρατιωτικών με τις έκτακτες μεταθέσεις σε νησιά με υψηλό τουρισμό. 
Κάνοντας την ζωή δύσκολη και Μη βιώσιμη όταν τα ενοίκια είναι 400 ευρώ.
Που μερικά δεν θα τα χαρακτήριζα διαμερίσματα και είναι για ένα  (1) άτομο.
Σπίτια που κοστίζουν έως 800 ευρώ μαζί με το ρεύμα, ειδικά όταν έχεις παιδιά και η κατάσταση έχει ξεφύγει με τα airbnb νησιά και ειδικά στην Κω, ακόμα και στη Ρόδο.
Με δυσκολία μπορείς να δώσεις στα παιδιά σου μια σωστή παιδική χαρά και με τις τιμές να έχουν πάει στα ύψη πλέον παντού και μιλάμε όταν δεν έχεις πατρικό σπίτι αλλά είσαι στα ενοίκια μόνο, άρα δεν μπορείς να αφήσεις την οικογένεια πίσω με αυτά τα δεδομένα.... 
Τι να κάνουμε δεν είμαστε από μεγάλο τζάκι.

Στην Ηπειρωτική Ελλάδα υπάρχει ανταγωνισμός κάτι που στα νησιά δεν υπάρχει στα προϊόντα αλλά το κυρίως θέμα είναι τα Ενοίκια.
Όταν σου μένουν 350 ευρώ για βενζίνα, ψώνια, τηλέφωνο, ΟΤΕ και ότι άλλο χρειάζεται το παιδί για να βγάλεις το μήνα με τις έξτρα υποχρεώσεις.
Πρέπει να υπολογίσεις ότι το κόστος μετακίνησης είναι μεγάλο καθώς καθημερινά πρέπει να ξοδεύεις πολλά ευρώ για να φτάσεις σε μονάδες που βρίσκονται μακριά από τον τόπο κατοικίας. 
Η κατάσταση έχει ξεφύγει πάρα πολύ με τα ενοίκια.
Η Λύση να δουλεύεις και έξω, κάνοντας δεύτερη δουλεία δεν υπάρχει καθώς κάτι τέτοιο  απαγορεύεται.

Εμείς καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από τον Στρατό και να μην Καταταγεί Μισθοφόρος Στρατιώτης ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ. και στρατιωτικός.
Εμείς πρέπει να αγωνιστούμε ενωμένοι για την επίλυση των κοινών ταξικών μας ζητημάτων, αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, και όχι να βάζουμε μια στολή για να πολεμήσουμε για τα συμφέροντα των πλουσίων, των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, να κυνηγάμε πρόσφυγες και να διαταχθούμε να στρέψουμε τα όπλα μας ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου