Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Γάζα: Το Ισραήλ έδωσε τελεσίγραφο μιας ώρας για την εκκένωση του νοσοκομείου Αλ-Σίφα

Εικόνες σοκ στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα
ΑΡ
Όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές στο Al Jazeera, ο ισραηλινός στρατός έδωσε διορία μίας ώρας σε γιατρούς, ασθενείς και εκτοπισμένους να εκκενώσουν το νοσοκομείο που εδώ και μέρες βρίσκεται υπό τον έλεγχο των IDF.

Η επικοινωνία με το πεδίο είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς οι τηλεπικοινωνίες έχουν αποκατασταθεί μερικώς.

Tο Αλ Σίφα είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, ένα εκτεταμένο συγκρότημα 22 στρεμμάτων, που στεγάζει εγκαταστάσεις έκτακτης ανάγκης και νεογνών, καθώς και εξειδικευμένες μονάδες.

Αλλά μετά την εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα, έχει γίνει επίσης ένας καταυλισμός προσφύγων όπου χιλιάδες έχουν αναζητήσει καταφύγιο από τον άνευ προηγουμένου βομβαρδισμό του Ισραήλ στη Γάζα, στις αυλές, τους διαδρόμους και τους θαλάμους του. Περισσότερο από αυτό έχει γίνει ένα μέρος που συμβολίζει την παλαιστινιακή ανθεκτικότητα, όπου οι γιατροί έχουν επιτελέσει ηρωικό έργο σώζοντας ζωές στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Το νοσοκομείο γίνεται επίσης ένα υπαίθριο νεκροτομείο. Τα σώματα συσσωρεύονται λόγω του τεράστιου αριθμού τους και της έλλειψης ενέργειας για να τα ψύξουν. Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι υπάρχει ένα τεράστιο δίκτυο με τούνελ κάτω από το Αλ Σίφα που εκτείνεται σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου