Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Φλέγονται αμερικανικές βάσεις: Οι ΗΠΑ δέχτηκαν γενικευμένη επίθεση με ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους και drones σε Συρία & Ιράκ -Boμβαρδίζουν F-15

Φλέγονται αμερικανικές βάσεις: Οι ΗΠΑ δέχτηκαν γενικευμένη επίθεση με ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους και drones σε Συρία & Ιράκ -Boμβαρδίζουν F-15
Σκληρές μάχες στην Deir ez-Zor μεταξύ συριακού Στρατού και Αμερικανών
Oι ΗΠΑ προχώρησαν σε αεροπορικές επιδρομές με δύο F-15 εναντίον θέσεων των Ιρανών Φρουρών στην Συρία με την απάντηση της Τεχεράνης να είναι άμεση: Φιλοιρανικές δυνάμεις, συριακός Στρατός και Ιρακινές πολιτοφυλακές επιτέθηκαν σε αμερικανικές βάσεις και θέσεις σε Συρία και Ιράκ.

Οι Ιρανοί έπληξαν τις αμερικανικές βάσεις με drones καμικάζι και βαλλιστικούς πυραύλους. Ξεχωρίζει η επίθεση των ιρακινών πολιτοφυλακών με ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο Fath/BM-120 που εκτοξεύτηκε από μετασκευασμένο πολιτικό φορτηγό.

Φαίνεται ότι οι Ιρανοί έχουν αναπτύξει κάτι ανάλογο του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Club-K.

Συνολικά κτυπήθηκαν δύο αμερικανικές βάσεις στην ύπαιθρο της Ντέιρ εζ Ζορ, η αεροπορική βάση Al-Harir στο Βόρειο Ιράκ ενώ κτυπήθηκε 3 φορές η αμερικανική αεροπορική βάση Ain al-Asad δυτικά της Βαγδάτης καθώς και μια αμερικανική περίπολο με IED στη Μοσούλη.

Οι Αμερικανοί αναφέρουν μερικούς τραυματίες αλλά όχι νεκρούς. Αμερικανικές πηγές όμως κάνουν λόγο για “απώλειες” οι οποίες δεν δημοσιοποιούνται σε μια προσπάθεια να μην κλιμακωθεί περαιτέρω η κατάσταση.

Για το λόγο αυτό υπάρχει μεγάλη γκρίνια κατά του Τ.Μπάιντεν. Του καταλογίζουν “χλιαρή” αντίδραση. Για παράδειγμα, χτες δεν υπήρξε αντίδραση των ΗΠΑ μετά την κατάρριψη του MQ-9 «Reaper» από τους Χούθι.

Αμερικανός αξιωματούχος άμυνας αποκάλυψε ότι έχουν γίνει 46 (!) επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και τη Συρία από τις 17/10. Οι 4 έγιναν σήμερα μετά τις επιδρομές των F-15.


Δείτε βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου