Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Ξεπέρασαν τους 20.000 οι νεκροί στη Γάζα

The Press Project
Ξεπέρασαν τους 20.000 οι νεκροί στη Γάζα
Σύμφωνα με τη Χαμάς, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί από τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, έχει πλέον ξεπεράσει τις 20.000. Τουλάχιστον 8.000 παιδιά και 6.200 γυναίκες είναι μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με τον απολογισμό και 52.600 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.
ALI JADALLAH/ANADOLU AGENCY/GETTY IMAGES
Ο αρχηγός της Χαμάς Ισμαΐλ Χανίγιε μετέβη στο Κάιρο, με πηγές να τονίζουν ότι έχει συνομιλίες προκειμένου οι δύο πλευρές να φτάσουν σε συμφωνία για μια δεύτερη εκεχειρία και για απελευθέρωση ομήρων.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να αποκλείει την πιθανότητα παύσης πυρός. Όπως δήλωσε, ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις μέχρι την «εξολόθρευση» της παλαιστινιακής οργάνωσης. «Συνεχίζουμε τον πόλεμο μέχρι το τέλος. Ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι την εξολόθρευση της Χαμάς, μέχρι τη νίκη… μέχρι να εκπληρωθούν όλοι οι στόχοι που θέσαμε: καταστροφή της Χαμάς, απελευθέρωση των ομήρων μας και απομάκρυνση της απειλής από τη Γάζα. Όποιος πιστεύει ότι θα σταματήσουμε είναι αποκομμένος από την πραγματικότητα… Όλοι οι τρομοκράτες της Χαμάς, από τον πρώτο έως τον τελευταίο βρίσκονται αντιμέτωποι με τον θάνατο. Έχουν μόνο δύο επιλογές: να παραδοθούν ή να πεθάνουν».

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ ζητούν ακόμα μια καθυστέρηση στην ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αναστολή των εχθροπραξιών στη Γάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου