Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Έρχονται και νέες μηνύσεις για την αποστολή στη Λιβύη

Έρχονται και νέες μηνύσεις για την αποστολή στη Λιβύη
Έρχονται και νέες μηνύσεις για την αποστολή στη Λιβύη από στελέχη που επέζησαν της τραγωδίας – Δεν θα αφήσουν να περάσει χωρίς τιμωρία.

Έρχονται και νέες μηνύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr για την υπόθεση της αποστολής στη Λιβύη. Στελέχη τα οποία συμματείχαν στην αποστολή και τραυματίστηκαν, ετοιμάζονται να διεκδικήσουν αποζημιώσεις για όσα έζησαν και υπέστησαν, εφόσον αποδειχθεί ότι υπάρχει υπαιτιότητα της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, έχουν στα χέρια τους πολύ ισχυρές αποδείξεις ότι ήταν λάθος ο σχεδιασμός της αποστολής, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στον θάνατο 3 στρατιωτικοί και να τραυματιστούν δεκάδες.

Χθες έγιναν γνωστές οι πρώτες μηνύσεις που κατατέθηκαν στο εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών από επιζήσαντς της αποστολής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ στη Λιβύη, στις 17 Σεπτεμβρίου, με τις οποίες ζητείται η ποινική δίωξη όλων των υπευθύνων για ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα.

Το ρεπορτάζ του Documento σημειώνει πως οι μηνυτές ζητούν την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου για κακουργηματική έκθεση σε κίνδυνο ανθρώπων που οδηγήθηκαν σε θάνατο και υπέστησαν βαριά σωματική βλάβη και ειδικότερα την ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο και για τέσσερα ακόμη πλημμελήματα, όπως η παράνομη απεικόνιση μεταφορών στρατού, η παράβαση καθήκοντος, η απιστία και η παράβαση απορρήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου