Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Νέα μαζική έξοδος Παλαιστινίων- Ισραηλινά άρματα μάχης προωθούνται βαθιά στη Γάζα


Israel Defense Forces/Handout via REUTERS

Το Ισραήλ έχει κλιμακώσει απότομα τη χερσαία επίθεσή του στη Γάζα
SHARE
Βαθιά μέσα σε μια πόλη στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας εισήλθαν τα ισραηλινά άρματα μάχης σήμερα, μετά από ημέρες αδιάκοπων βομβαρδισμών που ανάγκασαν δεκάδες χιλιάδες ήδη εκτοπισμένες παλαιστινιακές οικογένειες σε μια νέα έξοδο, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters.
Παλαιστίνιος δημοσιογράφος δημοσίευσε φωτογραφίες ισραηλινών τανκς κοντά σε ένα τζαμί σε κατοικημένη περιοχή της Μπουρέιτζ, ενώ το τεθωρακισμένο άγημα φαίνεται να έχει προωθηθεί από περιβόλια στα ανατολικά προάστια.

Νοτιότερα, οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν την περιοχή γύρω από ένα νοσοκομείο στην καρδιά του Χαν Γιούνις, της κύριας νότιας πόλης της Λωρίδας της Γάζας, όπου οι κάτοικοι φοβούνταν μια νέα χερσαία προέλαση σε έδαφος γεμάτο με οικογένειες που έμειναν άστεγες σε 12 εβδομάδες πολέμου.

Οι παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές δήλωσαν ότι 210 άνθρωποι επιβεβαιώθηκε ότι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας τον απολογισμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στον πόλεμο μέχρι στιγμής σε 21.320 – σχεδόν το 1% του πληθυσμού της Γάζας. Χιλιάδες ακόμη νεκροί φοβούνται ότι έχουν θαφτεί ή χαθεί στα ερείπια.

Το Ισραήλ έχει κλιμακώσει απότομα τη χερσαία επίθεσή του στη Γάζα από λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Το επίκεντρο των μαχών εντοπίζεται σε κεντρικές περιοχές νότια των υγροτόπων που διχοτομούν τη στενή παράκτια Λωρίδα, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν διατάξει τους πολίτες να απομακρυνθούν τις τελευταίες ημέρες, καθώς τα τανκς πλησιάζουν.

«Πάνω από 150.000 άνθρωποι – μικρά παιδιά, γυναίκες που κουβαλούν μωρά, άτομα με αναπηρίες & ηλικιωμένοι – δεν έχουν πού να πάνε», ανέφερε η κύρια οργάνωση του ΟΗΕ που δραστηριοποιείται στη Γάζα, η UNRWA, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου