Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Τον Φλώρο αποχαιρέτησαν παρελαύνοντας τα μυστικά κονδύλια

Τον Φλώρο αποχαιρέτησαν παρελαύνοντας τα μυστικά κονδύλια

Τον Φλώρο αποχαιρέτησαν παρελαύνοντας τα μυστικά κονδύλια – Τα άλογα που αποκτήθηκαν με άγνωστο τρόπο, έκαναν παρέλαση στη Σχολή Ευελπίδων.

Μια τελετή που θα πρέπει να θυμούνται σε όλη τους τη ζωή βίωσαν οι Ευέλπιδες της τάξεως 2027, δηλαδή αυτοί μπήκαν φέτος στην Σχολή Ευελπίδων και ορκίστηκαν την περασμένη Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023.

Είδαν ότι δεν αρκεί να είσαι καλός επαγγελματίας, αλλά θα πρέπει να έχεις και βύσμα για  να γίνεις Ταξίαρχος ακόμα και όταν έχεις περάσει τα 75 σου χρόνια.
Είδαν επίσης να παρελαύνουν μπροστά στον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Βουλής και τους Έλληνες στρατηγούς, τα άλογα που αποκτήθηκαν με μαύρα κονδύλια για το καπρίτσιο ενός στρατηγού.
Τον Φλώρο αποχαιρέτησαν παρελαύνοντας τα μυστικά κονδύλια

Και μπορεί σε πολύ λίγα χρόνια, όταν θα ξεκινήσουν να παίρνουν μεταθέσεις στις μονάδες των συνόρων η υπηρεσία να μην τους χορηγεί τον ρουχισμό που έχει δεσμευτεί να χορηγήσει, φρόντισε όμως να ντύσει τον υπερήλικα ταξίαρχο και την «έφιππη κουστωδία» με νέες στολές.

Έχουμε πολλές φορές θίξει το θέμα της αγοράς των αλόγων για την ίλη ιππικού και το πώς αποκτήθηκαν, χωρίς καμία απάντηση. Οι πληροφορίες βοούν πως αποκτήθηκαν με τα περίφημα μαύρα κονδύλια που προορίζονται υποτίθεται να αξιοποιηθούν για άλλες ανάγκες και για τον λόγο αυτό καταστρέφονται τα αποδεικτικά στοιχεία.

Έτσι λοιπόν δίνεται η ευκαιρία να διασπαθίζεται το δημόσιο χρήμα κατά το δοκούν των στρατηγών που τα χειρίζονται χωρίς να λογοδοτούν. Αν αυτό δεν λέγεται διαφθορά, τότε πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί;Τον Φλώρο αποχαιρέτησαν παρελαύνοντας τα μυστικά κονδύλια

Διαφθορά με την βασική έννοια, είναι η κατάχρηση ανατεθειμένης εξουσίας με σκοπό το προσωπικό όφελος. Η διαφθορά διαβρώνει την εμπιστοσύνη, αποδυναμώνει τη δημοκρατία και επιδεινώνει την ανισότητα και τον κοινωνικό διχασμό. Και η περίπτωση της συγκρότησης ίλης ιππικού, συνδέεται με προσωπικό πολιτικό όφελος.

Ελπίζουμε οι Ευέλπιδες που παρήλασαν, να μπορέσουν να αλλάξουν προς το καλύτερο αυτό το καθεστώς που επιτρέπει σε άτομα να λυμαίνονται κατά το δοκούν το δημόσιο χρήμα και να παίρνουν αποφάσεις προσβλητικές τόσο για τα στελέχη όσο και για την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου