Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

O Μητσοτάκης στέκεται δίπλα στις ΗΠΑ και στέλνει το προσωπικό της Φρεγάτας στο θάνατο!


Η επιχείρηση “Prosperity Guardian” καταρρέει στην πράξη, καθώς η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία, αποφάσισαν να αποχωρήσουν και να μην τεθούν τη διοίκηση είτε των ΗΠΑ είτε της ΕΕ.
Δηλαδή, να μην εισφέρουν μονάδες επιφανείας που θα επιχειρήσουν κατά των Χούθι, αρνούμενες να στείλουν αξιωματικούς συνδέσμους υπό τις διαταγές των Αμερικανών διοικητών της επιχείρησης.
Το ζήτημα δεν είναι γραφειοκρατικό αλλά βαθιά πολιτικό.
Η αποστολή πολεμικών πλοίων που σχεδιάζουν οι Αμερικανοί δεν εξασφαλίζει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας, αλλά εμπλέκεται στην Σφαγή του λαού της Παλαιστίνης, ενδέχεται να μην περιοριστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη θάλασσα αλλά να επεκταθούν στην ξηρά εναντίον των Χούθι και αποκαλύπτει ότι ο πραγματικό στόχος είναι το Ιράν.  

Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν το έδαφος: Το Ιράν εμπλέκεται στον σχεδιασμό των επιθέσεων των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα
REUTERS/Khaled Abdulla

Το Ιράν «έδειξε» πίσω από τις πρόσφατες επιθέσεις των ανταρτών Χούθι η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, αναφέροντας πως «ενεπλάκη βαθιά» στον σχεδιασμό.
Οι πληροφορίες που παρείχε η Τεχεράνη ήταν κρίσιμης σημασίας ώστε οι Χούθι να βάλουν στο στόχαστρο τα πλοία, εξήγησε η Άντριεν Γουάτσον σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Δεν έχουμε κανέναν λόγο να πιστεύουμε ότι το Ιράν προσπαθεί να αποτρέψει αυτήν την επικίνδυνη συμπεριφορά των Χούθι» πρόσθεσε.
Οι ΗΠΑ, που έχουν συγκροτήσει έναν διεθνή συνασπισμό για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή, διεξάγουν «εντατικές διαβουλεύσεις με τους συμμάχους και τους εταίρους τους» όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να απαντήσουν σε αυτές τις επιθέσεις, ανέφερε εξάλλου η εκπρόσωπος....
 
Μεγάλος ο Κίνδυνος για το πλήρωμα της Φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να ικανοποιήσει το αμερικανικό αίτημα και να σταλεί Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα, το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ξεκαθάρισε:
Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν διαθέτει σήμερα πολεμικό πλοίο για να συμμετάσχει στις ιμπεριαλιστικές αποστολές και επεμβάσεις, κάτι που η κυβέρνηση το γνωρίζει -για αυτό προχωρούν στους τερατώδεις πολεμικούς εξοπλισμούς με την συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Ελληνικής Λύσης! 
Στέλνει επομένως στην Ερυθρά Θάλασσα μια πεπαλαιωμένη Φρεγάτα χωρίς να διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, για να συμμετέχει σε μία αποστολή Υψηλού Κινδύνου, αντιμετωπίζοντας τους στρατεύσιμους Ναύτες και τα στελέχη ως πιόνια σε γεωπολιτικά παιχνίδια, ως Αναλώσιμους, θυσιάζοντας τους στην εξασφάλιση των κερδών των εφοπλιστών. 
Οι Χούτι διαθέτουν τα αντισυμβατικά μέσα ώστε να προκαλέσουν πάρα πολύ σοβαρά πλήγματα, σε πολεμικά πλοία που είναι σχεδιασμένα για «άλλο πόλεμο». 
Πόσο μάλλον για φρεγάτες της δεκαετίας του ΄80 ή του ’90.
Πρόκειται για μια ακόμη Αποστολή Αυτοκτονίας Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε εμπόλεμη ζώνη, μετά την απώλεια πέντε πολιτών και στρατιωτικών στην Λιβύη, όπου το Δόγμα της "επίδειξης σημαίας", δηλαδή η αναβάθμιση του στρατηγικού ρόλου του αστικού ελληνικού κόσμου και κράτους διαμέσου τις εμπλοκής-συμμετοχής σε πολεμικές αναμετρήσεις αποδεικνύεται Δολοφονικό για το προσωπικό!

Η τεράστια συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή και ο ενεργότερος ρόλος που αναλαμβάνουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, στο όνομα της «προστασίας της ναυσιπλοΐας», εντείνουν τους φόβους για ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση και γενίκευση του πολέμου.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συνάδελφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό της Φρεγάτας να αντισταθούν και να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-εμπλοκή τους στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή. 
Δεν θα θυσιαστούμε εμείς για τα κέρδη των Εφοπλιστών, τις στρατηγικές βλέψεις κερδοφορίας και στρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου και κράτους, για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Δεν θα γίνουμε εμείς τα πολεμικά πιόνια στον Πόλεμο Γενοκτονίας του κράτους Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης. 
Δεν θα συμβάλλουμε εμείς στην εξόντωση του λαού της Παλαιστίνης που υλοποιεί ο στρατός του Ισραήλ, μια πρωτοφανή γενοκτονία η οποία συντελείται με την στήριξη των κρατών της ιμπεριαλιστικής Δύσης.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
Στεκόμαστε ενάντια στους άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας.
Καμία συμμετοχή και εμπλοκή στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης που σχεδιάζουν και υλοποιούν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ καθώς και στη γενίκευση του πολέμου εναντίον λαών της Μέσης Ανατολής. 
Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμος πυλώνα των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. 
Να σταματήσει η χρήση των 111 ΠΜ και 112 ΠΜ από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να απελευθερωθούν και να δικαιωθεί ο μακροχρόνιος αγώνας τους. 
Είναι χρέος του αντιπολεμικού κινήματος να παλέψει για την ικανοποίηση των Δίκαιων Αιτημάτων του Παλαιστινιακού λαού.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου