Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Νέο θεατρικό δρώμενο στο ΥΠΕΘΑ για το νεκρό πιλότο

Νέο θεατρικό δρώμενο στο ΥΠΕΘΑ για το νεκρό πιλότο – Θα τους βγάλουν πάλι όλους στα μπαλκόνια να βγάλουν φωτο απόδοσης τιμών

Όλο και πιο συχνά επαναλαμβάνεται το θεατρικό δρώμενο της απόδοσης τιμών σε νεκρούς στο υπουργείο εθνικής άμυνας, κάτι που σημαίνει ότι επι ημερών Φλώρου και Δένδια πληθαίνουν και οι νεκροί.

Και προκειμένου να εμφανιστεί ότι κάτι κάνουν έχει σκηνοθετηθεί ένα θεατρικό δρώμενο, κατά τη διάρκεια του οποίου όλοι όσοι είναι στο υπουργείο βγαίνουν στα μπαλκόνια σε στάση προσοχής την ώρα που ο υπουργός και η ηγεσία βρίσκονται στον προαύλιο χώρο και αποδίδουν τιμές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σήμερα, Παρασκευή 29/12/2023, κατά την έπαρση της σημαίας (7.30 π.μ.), θα πραγματοποιηθεί στο στρατόπεδο «Παπάγου», παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, τελετή απόδοσης τιμής στον Επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Ενόπλων Δυνάμεων Παναγίας Παντάνασσας.

Το θεατρικό δρώμενο φωτογραφίζεται και κινηματογραφείται για να διανεμηθεί ακολούθως στον Τύπο και να φανεί ότι κάτι κάνουν. Θα το πούμε άλλη μια φορά. Προτιμούμε να κάνουν κάτι πριν έχουμε νεκρούς και όχι μετά.

Προτιμούμε να έχουμε ανταλλακτικά, καλή συντήρηση των οπλικών συστημάτων ώστε να μην κινδυνεύουν ζωές. Προτιμούμε σαφώς να λειτουργεί σωστά και με διαφάνεια το στράτευμα και όχι με προφορικές εντολές και πιέσεις να στέλνουν ακάλυπτες αποστολές σε επικίνδυνα μέρη όπως στη Λιβύη και να επιστρέφουν τα στελέχη μέσα σε φέρετρα.

Προτιμούμε να μην χρειαστεί να δημιουργηθούν νέα μνημεία πεσόντων στα οποία θα φωτογραφίζεται η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Είναι άραγε κατανοητό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου