Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Καμία φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος»

▸Άρνηση κάθε εμπλοκής και συμμετοχής στη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε την αποστολή φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα, παίρνοντας θέση για μια ακόμη φορά στο πλευρό των ΗΠΑ και του κράτους – κατακτητή Ισραήλ, το οποίο διεξάγει γενοκτονία και εθνοκάθαρση εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης. «Έλληνας επιτελής βρίσκεται στο Μπαχρέιν και επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες. Είμαστε σε επαφή με τους συμμάχους και εταίρους μας και όταν είναι επιχειρησιακά απαραίτητο, τότε θα αποπλεύσει η ελληνική φρεγάτα, αφού έχει πλήρως προετοιμαστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ισχυριζόμενος ότι μια τέτοια αποστολή υπερασπίζεται και ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδας.

Οι ΗΠΑ συγκρότησαν τη διεθνή αποστολή «Prosperity Guardian» ως απάντηση στους αντάρτες Χούθι, οι οποίοι πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον πλοίων που θεωρούν ότι «συνδέονται με το Ισραήλ», σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας. Ανάλογη πολεμική αρμάδα επιδιώκει να συγκροτήσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ήδη με απόφαση των ΗΠΑ και της Βρετανίας, με την υποστήριξη της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ολλανδίας και του Μπαχρέιν, προχώρησαν σε επιθέσεις κατά εγκαταστάσεων των Χούθι, στην Υεμένη.
Η κυβέρνηση στέλνει το προσωπικό της φρεγάτας «Ύδρα» ή «Ψαρά» να συμμετάσχουν στην επιχείρηση «Prosperity Guardian» ως θύτες και θύματα της αποστολής αυτοκτονίας, καθώς κανένα πλοίο δεν μπορεί να αμυνθεί σε επίθεση drone, προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και να εξυπηρετήσουν τον στρατηγικό στόχο αναβάθμισης του ρόλου του ελληνικού αστικού κόσμου διαμέσου του πολέμου.

Το Δίκτυο «Σπάρτακος» καλεί τους συνάδελφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό της φρεγάτας να αντισταθούν και να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-εμπλοκή τους στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή. Δεν θα θυσιαστούμε εμείς για τα κέρδη των εφοπλιστών, τις στρατηγικές βλέψεις κερδοφορίας και στρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου και κράτους, για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Δεν θα γίνουμε εμείς τα πολεμικά πιόνια στον πόλεμο γενοκτονίας του κράτους Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης, μια πρωτοφανή γενοκτονία η οποία συντελείται με την στήριξη των κρατών της ιμπεριαλιστικής Δύσης, καθώς και στη γενίκευση του πολέμου εναντίον λαών της Μέσης Ανατολής.

Δεν πολεμάμε και δεν θυσιαζόμαστε για την ελληνική ολιγαρχία, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμο πυλώνα των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. Να σταματήσει η χρήση των 111 ΠΜ και 112 ΠΜ από τις αμερικανικές δυνάμεις. Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να απελευθερωθούν και να δικαιωθεί ο μακροχρόνιος αγώνας τους.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (20.01.24)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου