Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Καταγγελίες για επαναπροώθηση ακόμα και Παλαιστινίων στο Αιγαίο

Από την επαναπροώθηση Παλαιστινίων που εντοπίστηκαν σε λάιφραφτ από το τουρκικό λιμενικό στις 5 Νοεμβρίου | AEGEAN BOAT REPORT
AEGEAN BOAT REPORT
Καταγγελίες για επαναπροώθηση ακόμα και Παλαιστινίων στο Αιγαίο
Την ώρα που στα παλαιστινιακά εδάφη μαίνεται ο βομβαρδισμός αμάχων από το Ισραήλ, με χιλιάδες παιδιά να χάνουν τη ζωή τους, οι ελληνικές αρχές δεν διστάζουν να επαναπροωθούν στην Τουρκία πρόσφυγες από την Παλαιστίνη που αναζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με ανάρτηση της οργάνωσης Aegean Boat Report, η οποία καταγράφει με συστηματικό τρόπο περιστατικά επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο, στις 5 Νοεμβρίου εντοπίστηκαν από το τουρκικό λιμενικό να πλέουν ακυβέρνητες σε τουρκικά ύδατα δύο φουσκωτές σχεδίες λάιφραφτ με 22 Παλαιστινίους. Δεν είναι ξεκάθαρο πότε και από ποια περιοχή έφυγαν οι Παλαιστίνιοι πριν φτάσουν στην Τουρκία και επιχειρήσουν να έρθουν στην Ελλάδα για να ζητήσουν άσυλο.

Το σίγουρο ωστόσο, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αναφέρει η οργάνωση, είναι ότι το ελληνικό Λιμενικό τούς σταμάτησε πριν φτάσουν στη Λέσβο, τους μετεπιβίβασε σε σκάφος του και στη συνέχεια τους ανάγκασε να επιβιβαστούν στις δύο σχεδίες και τους εγκατέλειψε μεσοπέλαγα, όπως σε πολλές εκατοντάδες παρόμοιες επιχειρήσεις επαναπροώθησης τα τελευταία χρόνια με θύμα πολλές χιλιάδες πρόσφυγες. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η οργάνωση σε επικοινωνία με την «Εφ.Συν.», υπήρξε και άλλη επαναπροώθηση 20 Παλαιστινίων έξω από την Κω την Πρωτοχρονιά.

Τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιεί η Aegean Boat Report δείχνουν ότι μέχρι στιγμής από την αρχή του 2024 επαναπροωθήθηκαν 63 σκάφη με 2.095 πρόσφυγες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τις τουρκικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου